Οι τουριστικοί φορείς στην Ελλάδα το έχουν ζητήσει από καιρό, το ζήτημα ωστόσο είναι κατά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει το μεγάλο βήμα.

Η πρώην υπουργός Τουρισμού και νυν Ευρωβουλευτής κ. Έλενα Κουντουρά εισηγήθηκε την αναβάθμιση της πολιτικής για τον τουρισμό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην πρώτη συνεδρίαση των συντονιστών των πολιτικών ομάδων της Επιτροπής Μεταφορών & Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου TRAN.

Συγκεκριμένα, η  κ. Κουντουρά, ως συντονίστρια των μελών της GUE/NGL στην TRAN εισηγήθηκε στην ηγεσία της Επιτροπής TRAN να ασκήσει πίεση και να διεκδικήσει από τη νέα Πρόεδρο της Κομισιόν, κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο επόμενος Επίτροπος για τις Μεταφορές να αναλάβει και τον τομέα του Τουρισμού σε ισότιμη βάση. «Η ευρωπαϊκή πολιτική για τον Τουρισμό ήταν πρακτικά ανύπαρκτη τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η ΕΕ πρέπει επιτέλους να στηρίξει με ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική  τον Τουρισμό καθώς ο τομέας αυτός αποτελεί ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας παράγοντας το 10% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ με πολλαπλά οφέλη κοινωνικά, οικονομικά αλλά και πολιτιστικά», ανέφερε η πρώην υπουργός. Με την πρόταση της κ. Κουντουρά  συμφώνησαν οι συντονιστές όλων των πολιτικών ομάδων, καθώς και η Πρόεδρος της Επιτροπής ΤRAN, κ. Καρίμα Ντέλι. Η κ. Ντέλι, μάλιστα, αποφάσισε να στείλει άμεσα επιστολή στη νέα Πρόεδρο της Κομισιόν, με την οποία θα ζητάει τη δημιουργία χαρτοφυλακίου για τις Μεταφορές και τον Τουρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here