Έρευνα της Ford, με βάση τη νέα γενιά του Kuga, μας δείχνει πως η τεχνολογία έχει βοηθήσει στην κατασκευή πιο αθόρυβων αυτοκινήτων στο πέρασμα των ετών.

Οι μηχανικοί της Ford αφιέρωσαν δύο χρόνια στη δοκιμή 70 και πλέον διαφορετικών ελαστικών σε ποικίλες επιφάνειες – από λεία άσφαλτο μέχρι τραχύ τσιμέντο και καλντερίμι – σε υγρές και στεγνές συνθήκες και σε διάφορες ταχύτητες, προκειμένου να πετύχουν την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην ελαχιστοποίηση του θορύβου και τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου άνεσης και πρόσφυσης. Η δυνατότητα ηλεκτρικής λειτουργίας χωρίς την εμπλοκή κινητήρα βενζίνης ή ντίζελ επιτρέπει πιο αθόρυβα ταξίδια. Το Kuga Plug-In Hybrid συνδυάζει βενζινοκινητήρα, ηλεκτροκινητήρα και γεννήτρια, καθώς και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh για αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Επιλέγοντας το προφίλ οδήγησης EV Now ο βενζινοκινητήρας απενεργοποιείται και το όχημα κινείται μόνο μέσω της μπαταρίας και του ηλεκτροκινητήρα, με αποτέλεσμα τα επίπεδα θορύβων στο εσωτερικό να φτάνουν μόλις τα 52 dB(A) σε ελεγχόμενες δοκιμαστικές συνθήκες – επίδοση που αντιστοιχεί στον ήχο ήπιας βροχόπτωσης. Το Kuga Plug-In Hybrid Vignale υιοθετεί επίσης την τεχνολογία Active Noise Cancellation. Το σύστημα λειτουργεί όπως τα δημοφιλή ακουστικά καταστολής θορύβου, ανιχνεύοντας ανεπιθύμητους ήχους χαμηλής συχνότητας στην καμπίνα μέσω στρατηγικά τοποθετημένων μικροφώνων και αντισταθμίζοντάς τους με ηχητικά κύματα αντίθετης φάσης από το ηχοσύστημα της B&O.

Μία δοκιμή που πραγματοποίησε η Ford έδειξε ότι οι επιβάτες του νέου Ford Kuga Plug-In Hybrid βιώνουν επίπεδα εσωτερικού θορύβου που αντιστοιχούν στο 25% εκείνων που βίωναν οι παππούδες τους σε ένα Ford Anglia του 1966.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here