Η μεταφορά των παγκόσμιων ηγετών κρίνεται ως ζήτημα υψίστης σημασίας και ασφαλείας, που συνήθως επιτυγχάνεται με ειδική συνοδεία, αυτοκινητοπομπή, οδοφράγματα, διακοπή κυκλοφορίας και πάντα με αλεξίσφαιρα και τεθωρακισμένα αυτοκίνητα.

Από το απαράμιλλο Cadillac One που μετέφερε τον Πρόεδρο Τραμπ, μέχρι τον υποτιμημένο Beetle Volkswagen του 87 που οδηγούσε ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης, Josè Mujica, διακρίνουμε και γερμανικές πολυτελείς φίρμες…

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του TitleMax, η συντριπτική αγαπημένη μάρκα αυτοκινήτων για τους παγκόσμιους ηγέτες είναι η Mercedes-Benz, ιδιαίτερα η S-Class.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Σουηδία αποτελούν παραδείγματα χωρών που επέλεξαν οχήματα κατασκευασμένα σε εγχώριο έδαφος.

Πρώτα η ασφάλεια…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καμαρώνουν την Cadillac One, το ειδικό όχημα με το παρατσούκλι “The Beast”.

Όπως θα περίμενε κανείς, το όχημα είναι βαριά θωρακισμένο, με πόρτες που ζυγίζουν όσο αυτές σε ένα Boeing 757. Υπάρχουν επίσης μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά στο όχημα, όπως εκτοξευτές δακρυγόνων.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Malcolm Turnbull, οδηγεί σε μια BMW Σειρά 7 που διαθέτει μερικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως την τροφοδοσία οξυγόνου επί του σκάφους και τους αισθητήρες τοξικού αερίου.

Ενώ πολλοί εθνικοί στόλοι αποτελούνται από μοντέρνα πολυτελή οχήματα, ορισμένοι αρχηγοί κρατών επιλέγουν… vintage βόλτες.

Ο πρώην βασιλιάς της Τόνγκα, Τζορτζ Τούπου V, προτίμησε να ταξιδεύει με vintage αυτοκίνητα, όπως το 1949 Humber Pullman και το προσαρμοσμένο ταξί του στο Λονδίνο.

Η Rolls-Royce Phantom IV είναι ένα όχημα για ειδικές περιστάσεις. Μόνο 18 από τα οχήματα κατασκευάστηκαν μεταξύ 1950 και 1956 και όλα αγοράστηκαν από βασιλικές οικογένειες και αρχηγούς κρατών. Τρία από αυτά τα ιστορικά οχήματα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από τον Ισπανό αρχηγό του κράτους σε ειδικές τελετές.

Κατά τη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων, οι Χιλιανοί ηγέτες ταξιδεύουν σε ένα Ford Galaxie του 1966. Το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες, ήταν ένα δώρο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β ‘

Ο Πρωθυπουργός των Κάτω Χωρών, Mark Rutte, περιστασιακά αποβάλλει τη Mercedes-Benz S-Class του για να οδηγήσει το ποδήλατό του στις συναντήσεις. Αυτό μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο σε ορισμένα μέρη του κόσμου, αλλά όχι στις Κάτω Χώρες, όπου σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας οδηγεί ποδήλατο οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα…

Πηγή: visualcapitalist.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here