Λίγο πάνω από τα 726 ευρώ ήταν η μέση σύνταξη τον Αύγουστο, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της έκθεσης Ήλιος.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο, η μέση Κύρια Σύνταξη είναι 726,30 ευρώ, ενώ η μέση επικουρική Σύνταξη 194,24 ευρώ.

Όσον αφορά το σύνολο των συντάξεων, 2.487.657 συνταξιούχοι μοιράστηκαν συνολικά 2,258 δισ. ευρώ τον μήνα που πέρασε.

Οριστική Απόφαση Σύνταξης εκδόθηκε σε 18.155 υποθέσεις, ενώ το σύνολο των Νέων Συνταξιούχων από την αρχή του χρόνου φτάνει τις 134.960.

«Βασική επιδίωξή μας είναι η αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων, που αποτελεί μία παθογένεια δεκαετιών στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Η απάντηση σε αυτή την παθογένεια είναι η “ψηφιακή σύνταξη-ΑΤΛΑΣ”, η οποία έχει ξεκινήσει από τις 23.7 και η λειτουργία της αποτελεί τη μόνιμη, αποτελεσματική και εγγυημένη λύση του προβλήματος», σχολιάζει ο Γιάννης Βρούτσης.

«Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο και αποφασιστικό βήμα έγινε με τις νέες συντάξεις αιτίας θανάτου (χηρείας) και τέως ΟΓΑ, οι οποίες πλέον εκδίδονται ψηφιακά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος), ο e-ΕΦΚΑ προγραμματίζει για πρώτη φορά τη σταδιακή ένταξη στο σύστημα ΑΤΛΑΣ όλων των εκκρεμών συντάξεων για τις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες από 1.1.2017 και μετά.

Η επίτευξη και αυτού του στόχου σηματοδοτεί την οριστική εξάλειψη των εκκρεμών συντάξεων στις δύο αυτές μεγάλες κατηγορίες αφού θα απονέμονται και αυτές -όπως οι νέες συνταξιοδοτικές πράξεις- σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η αρχή του τέλους μιας παθογένειας δεκαετιών ξεκίνησε…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here