Ένα στοκ μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 10,7 δισ. ευρώ, διέθεταν στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, με τους δείκτες NPE να βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Πιο αναλυτικά, Σε μόλις 1,8 δισ. ευρώ ή 300 εκατ. ευρώ μετά από προβλέψεις διαμορφώθηκε το 9μηνο του τρέχοντος έτους το προβληματικό χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Τράπεζας, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στο 5,9%, ενώ τα συνολικά NPEs της Eurobank υποχώρησαν στα 2,4 δισ. ευρώ ή 700 εκατ. ευρώ μετά από προβλέψεις, ρίχνοντας τον δείκτη στο 5,6% που είναι και ο χαμηλότερος στο εγχώριο σύστημα. 

Σχεδόν αμετάβλητα σε τριμηνιαία βάση, στα 3,2 δισ. ευρώ, παρέμειναν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της Alpha Bank, καθώς οι μειωμένες εισροές αντισταθμίστηκαν πλήρως από την τακτική εξυπηρέτηση των δανείων (curings) και τις αποπληρωμές. Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2022, ο δείκτης σε επίπεδο Ομίλου μειώθηκε περαιτέρω, κατά 20 μονάδες βάσης, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκε σε 8%.

Περισσότερα στο NPLConfidential.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here