Τον θυμάστε τον περίφημο Όλι Ρεν με την… φράση “καλό κουράγιο Έλληνες”, στο πλαίσιο του Μνημονίου;

Παραμένει προφήτης κακών μαντάτων, αυτή τη φορά ως κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας της Φινλανδίας, πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης του φακέλου Covid-19, στο πλαίσιο της FIFA.

«Η πανδημία του Covid-19 θα μπορούσε να κοστίσει 14 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και έχει ήδη παρακινήσει περισσότερες από 150 ενώσεις να ζητήσουν τη βοήθεια της FIFA», προέβλεψε.

Αυτή η εκτίμηση καλύπτει ολόκληρη την οικονομία του ποδοσφαίρου, δηλαδή 211 συνδεδεμένες ομοσπονδίες της FIFA, συμπεριλαμβανομένων ανδρικών ομάδων και τμημάτων υποδομής, εξήγησε ο Ρεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Πάνω από 150 ενώσεις-μέλη έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για το σχέδιο βοήθειας της FIFA, με επιχορηγήσεις και δάνεια 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η βοήθεια δεν περιορίζεται χρονικά και στοχεύει να επιτρέψει στις ομοσπονδίες να ξεπεράσουν αυτήν την κρίση μακροπρόθεσμα, έτσι άλλες χώρες μέλη θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τα χρήματα αργότερα».

Η FIFA σχεδιάζει να χορηγήσει σε κάθε ομοσπονδία, εντός του Ιανουαρίου το 2021, 1,5 εκατ. δολάρια. Επιπλέον, κάθε ομοσπονδία θα μπορεί επίσης να υποβάλει αίτηση για άτοκα δάνεια ύψους έως 5 εκατομμυρίων δολαρίων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δραστηριότητες, όπως επανεκκίνηση διαγωνισμών και εφαρμογή πρωτοκόλλων επανέναρξης.

Ο Ρεν επέμεινε, επίσης, ότι η χρήση των κονδυλίων θα παρακολουθείται στενά: «Η διαφθορά δεν έχει θέση στη FIFA. Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι το ταμείο χρησιμοποιείται για τους σωστούς σκοπούς».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here