Τι να περιμένουμε από μια αγορά χωρίς τζίρο;

Σήμερα Δευτέρα είναι κλειστή η Wall Street (αργία Μάρτιν Λούθερ Κινγκ) όπερ σημαίνει, ότι θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη χαμηλότερους τζίρους παντού, από Φρανκφούρτη, Παρίσι μέχρι Αθήνα.
Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα χρήσης 2018 η Τράπεζα της Ελλάδος (παραδοσιακά ανοίγει την αυλαία ) διανέμοντας και φέτος μεγάλο μέρισμα ( στο μεγαλύτερο μέρος του πηγαίνει στα ταμεία του Δημοσίου, περί τα 800-900 εκατ. την τελευταία 2ετία) δίνοντας τις απαραίτητες…ανάσες και σηματοδοτώντας την περίοδο ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσεως.
Στην εβδομάδα επιστρέφουν στην Αθήνα οι δανειστές για την αξιολόγηση των προαπαιτούμενων και της δρομολόγησης (εκτός σοβαρού απροόπτου) την επιστροφή 640 εκατ. ευρώ (από τα κέρδη των ομολόγων των συστημικών τραπεζών).

Στο δε τέλος της σηματοδοτείται και η ολοκλήρωση της προθεσμίας για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Λογικά η μετοχή της ΔΕΗ θα μπορούσε να βρεθεί, κατ΄ αρχήν βραχυπρόθεσμα, στο επίκεντρο traders που προσβλέπουν σε υψηλότερες τιμές. Οντως η ΔΕΗ είναι ένα από τα bets του 2019. Από την στιγμή μάλιστα που έχει απαξιωθεί τόσο πολύ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here