Πολλαπλά οφέλη στο πλαίσιο του σκληρού ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας γύρω από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αποκτά η Energean, μετά την ολοκλήρωση του deal με την Edison E&P.

Πρόκειται για την συμφωνία εξαγοράς της δεύτερης έναντι 284 εκατ. ευρώ, ενώ το καθαρό τίμημα (μετά τις ταμειακές ροές) είναι 203 εκατ. δολάρια.

Με αυτή την κίνηση, πρακτικά, η Energean αποκτά παρουσία σε 9 χώρες και ενισχύει τις προοπτικές της για περαιτέρω ανάπτυξη.

Παράλληλα, αυξάνονται στα 850 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου τα αποθέματα του ομίλου, με το 70% αυτών να είναι σε φυσικό αέριο

Την ίδια ώρα, ο όμιλος μπαίνει σε τροχιά παραγωγής 130,000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα με την έναρξη παραγωγής του κοιτάσματος Karish στο Ισραήλ στο δ΄ τρίμηνο του 2021, σε μια εξέλιξη που θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την Energean ως τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής που είναι εισηγμένη στο Λονδίνο

Με αφορμή την ολοκλήρωση του deal ο κ. Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος της Energean σημείωσε: «Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&Pσηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας να καταστούμε η ηγέτιδα ανεξάρτητη παραγωγός εταιρεία στην Μεσόγειο και προωθεί την επίτευξη του στόχου μας για την δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών και την καταβολή διατηρήσιμων μερισμάτων για τους μετόχους μας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here