Εμπλουτίζει τον κλάδο φιλοξενίας σε Ελλάδα και Κύπρο η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, η οποία προχώρησε σε μία νέα εξαγορά στην Κύπρο για την απόκτηση του Hilton Λευκωσίας, ενώ στην Ελλάδα, σε Αθήνα αλλά και Πάτρα προγραμματίζεται σύντομα η λειτουργία δύο νέων μονάδων σε ακίνητα της εταιρείας.

Στην Κύπρο, η εταιρεία από κοινού με την Invel Real Estate, που είναι και βασικός της μέτοχος προχώρησαν, μέσω της Vibrana Holdings Ltd (στην οποία η Πανγαία κατέχει ποσοστό 90% και ο όμιλος της Invel ποσοστό 10%) στην υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του 96,82% των μετοχών της εταιρείας The Cyprus Tourism Development Public Company Limited (CTDC) έναντι συνολικού τιμήματος 54,9 εκατ. ευρώ.  Η εν λόγω εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Hilton Cyprus, του μοναδικού ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Λευκωσία της Κύπρου, δυναμικότητας περίπου 300 δωματίων, ενώ για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, θα πρέπει να ληφθεί η σχετική έγκριση από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κύπρου. Η CTDC ανήκει στη MIG (75%), τον όμιλο Louis (22%), ενώ το υπόλοιπο 3% ανήκει σε τρίτους επενδυτές. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Πανγαία έχει αποκτήσει ήδη από την περασμένη χρονιά ένα ακόμη ξενοδοχειακό ακίνητο  140 δωματίων στη Λευκωσία (σ.σ. εκεί όπου λειτουργούσε παλιά το Holiday Inn), το οποίο έχει μισθωθεί από την γνωστή εταιρεία διαχείρισης Zeus International προκειμένου να λειτουργήσει ως Wyndham Nicosia, σηματοδοτώντας το ντεμπούτο της Wyndham στην Κύπρο.

Στην Ελλάδα, δύο ακόμη ακίνητα από το χαρτοφυλάκιο της Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ πρόκειται να λειτουργήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα ως ξενοδοχεία σε Αθήνα και Πάτρα: Ο λόγος για το πρώτο foodie hotel στην Ελλάδα, το Ergon House, στην οδό Μητροπόλεως, εκεί όπου παλιά στεγαζόταν το Ινστιτούτο Θερβάντες. Στην παρούσα φάση ξεκινά το soft opening του νέου ξενοδοχείου δυναμικότητας 38 δωματίων που περιλαμβάνει και μία «σκεπαστή» αγορά τροφίμων, συνδυάζοντας τη γαστρονομία με τη διαμονή σε ένα πρωτοποριακό νέο concept για την ελληνική πρωτεύουσα. Το εγχείρημα ανήκει στην Ergon με επικεφαλής τους κ.κ. Γιώργο και Θωμά Δούζη, με σημαντική παρουσία τα τελευταία χρόνια στον τομέα των αγορών τροφίμων.

Την άφιξη της αλυσίδας Moxy, ένα από τα καινούρια brands του ξενοδοχειακού κολοσσού της Μarriott, στην Ελλάδα  θα σηματοδοτήσει η λειτουργία του νέου ξενοδοχείου που ήδη κατασκευάζεται στην Πάτρα, στο ιστορικό ακίνητο, πρώην ξενοδοχείο Μορέας, το οποίο παρέμενε αναξιοποίητο κι εγκαταλελειμμένο τα τελευταία, πολλά χρόνια. Το ακίνητο, στρατηγικά τοποθετημένο απέναντι από τη μαρίνα της Πάτρας, έχει αγοραστεί από την Εθνική Πανγαία, ανακατασκευάζεται από την Dimand και θα λειτουργήσει ως το πρώτο Μοxy στην Ελλάδα, με μία δυναμικότητα 116 δωματίων.

Στο ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο της Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ περιλαμβάνεται και το Lazart Hotel, η μονάδα 5 αστέρων  που αγοράστηκε το 2018 από την εταιρεία και είναι και αυτό υπό τη διαχείριση της Zeus International.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here