Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: 5,3 εκατ. επισκέπτες το 2018, +76% έναντι του 2017 με την αύξηση για κάποιους μήνες του περασμένου έτους να ξεπερνά ακόμη και το 400%!

Ακριβώς αυτά τα νούμερα της μεγάλης επισκεψιμότητας στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κυρίως από τους κατοίκους της Αττικής αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, «δημιουργεί συνθήκες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, και υπογραμμίζει την ανάγκη για την κατασκευή σταθμού του μετρό», σχολιάζει ο Νίκος Μανωλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, προτάσσοντας μία ανάγκη, η οποία επιβεβαιώνεται και από τα ευρήματα μίας μεγάλης διπλής έρευνας, ενήλικων επισκεπτών και ενήλικου γενικού πληθυσμού της Αττικής, με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.000 ερωτώμενων, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018: Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, ένας στους δύο ενήλικους κατοίκους της Αττικής έχει ήδη επισκεφτεί το ΚΠΙΣΝ, ενώ κατά μέσο όρο ο κάθε επισκέπτης έρχεται 5 φορές. Το 93% των κατοίκων της Αττικής και το 99% των επισκεπτών έχουν θετική άποψη για το ΚΠΙΣΝ, ενώ το 91% του γενικού κοινού (κάτοικοι Αττικής) πιστεύει πως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί έναν ανοιχτό, προσβάσιμο χώρο, ο οποίος αναβάθμισε την ποιότητα ζωής της περιοχής αλλά και το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης, άλλαξε την εικόνα της Αθήνας και προσέφερε μία ανάσα πρασίνου. Σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, το 87% των επισκεπτών θεωρεί ότι το ΚΠΙΣΝ διαθέτει το σωστό επίπεδο ασφάλειας, το 99% έχει θετική άποψη για το επίπεδο καθαριότητας και το 90% έχει θετική άποψη για το επίπεδο της εξυπηρέτησης.

Να θυμίσουμε εδώ ότι το Φεβρουάριο του 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως 50 εκατ. ευρώ για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here