Διαδικασίες stress test, με επίκεντρο την χρηματοοικονομική της θωράκιση, ξεκίνησε η διοίκησή της  Dimand, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση και με στόχο να συνεχίσει απρόσκοπτα με τις υφιστάμενες, αλλά και νέες αναπτύξεις.

Όπως είπε μιλώντας χθες στους μετόχους, κατά την ετήσια γενική συνέλευση, ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες είναι «άγνωστο – άγνωστο».

  • «Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά παρόμοιες συνθήκες με τόσες σύνθετες παραμέτρους»

επεσήμανε και πρόσθεσε:

  • «Είναι η έκτη φορά που κάνουμε αυτή τη δοκιμασία στην Dimand. Η πρώτη ήταν το 2007. Έχοντας μάθει στις κρίσεις έχουμε ευθύνη και γνώση πώς να θωρακίζουμε την εταιρεία για να την προστατεύουμε.
  • Την ίδια στιγμή εξακολουθούμε να κοιτάζουμε επενδυτικές ευκαιρίες με επίκεντρο τις αναπλάσεις.
  • Είμαστε πολύ προσεκτικοί για τον επερχόμενο χειμώνα, χωρίς όμως να ανακόπτουμε τη δραστηριότητά μας σε επίπεδο έρευνας και κλεισίματος νέων έργων».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ανδριόπουλο, υπάρχουν και καλά νέα, όπως το γεγονός ότι έχει σταματήσει η ανοδική πορεία των τιμών των υλικών κατασκευής.

Μέσα σε ένα χρόνο οι τιμές αυξήθηκαν 40% με 45%, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται υποχώρηση 5% με 10% σε βασικά υλικά, όπως είναι το αλουμίνιο, το σίδερο κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here