Γράφει η «ξενοδόχος»

Oι διαδικασίες τρέχουν παράλληλα, ωστόσο πρώτα θα ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση από τη Fortress και μετά υπάρχει …καιρός για την πώληση του εμβληματικού συγκροτήματος του Πόρτο Καρράς.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα από όσα ελέχθησαν χθές κατά τη γενική συνέλευση της Τεχνική Ολυμπιακή, βασικής μετόχου της Πόρτο Καρράς Α.Ε., με τη διοίκηση της οικογένειας Στέγγου να ευελπιστεί ότι θα ολοκληρώσει το ταχύτερο δυνατό τις επαφές με τη Fortress για τη χρηματοδότηση των 45 εκατ. ευρώ που θα παράσχει τον απαραίτητο χρόνο, καλύπτοντας υποχρεώσεις του ομίλου, ώστε  να προχωρήσουν και οι διαδικασίες για τη συμφωνία με επενδυτή.

Για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης, η έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθές, ενέκρινε τη μεταφορά σε θυγατρική που θα εδρεύει στην Κύπρο των μετοχών που κατέχει η  Τεχνική Ολυμπιακή στο Πόρτο Καρράς. Η εισφορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Πόρτο Καρράς σε 100% θυγατρική της Τεχνική Ολυμπιακή καθιστά πιο ευέλικτη τη χρηματοδότηση του ομίλου και ειδικότερα της Τεχνική Ολυμπιακή και της Πόρτο Καρράς. Ερωτηθείς, ο εκπρόσωπος της διοίκησης ανέφερε ότι τόσο ο σύμβουλος όσο και ο επενδυτικός οίκος ζήτησαν η νέα θυγατρική να έχει έδρα εκτός Ελλάδος κι έτσι επελέγη η Κύπρος.

Η διοίκηση ευελπιστεί ότι η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση θα γίνει το συντομότερο δυνατό, ενώ τα κεφάλαια θα διατεθούν για τον τραπεζικό δανεισμό ύψους 23 εκατ. ευρώ και επιπλέον υποχρεώσεις και ανάγκες της εταιρείας.

  • Σε παράλληλο χρόνο,  συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με ενδιαφερομένους αγοραστές για το Πόρτο Καρράς, οι οποίες ωστόσο είναι πιο πολύπλοκες και χρονοβόρες.
  • Για τη συμφωνία με τον επενδυτή, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, ακόμη και αυτό της συνεπένδυσης ή συνδιαχείρισης του συγκροτήματος ή ακόμη και της εξ’ ολοκλήρου πώλησης, εφόσον φυσικά βρεθεί η «χρυσή τομή» ως προς το τίμημα.

Το «πωλητήριο» στο συγκρότημα της Χαλκιδικής, είχε ανακοινωθεί στις αρχές του 2019, με τον πήχη όμως που θέτουν οι επενδυτές να είναι σημαντικά χαμηλότερα έναντι του προσδοκωμένου τιμήματος από τη διοίκηση Στέγγου. Επισημαίνεται ότι στα βιβλία της Τεχνική Ολυμπιακή, που ελέγχει σε ποσοστό 88,42% το Πόρτο Καρράς, η αποτίμηση στο τέλος του 2018 είναι στα 266 εκατ. ευρώ, νούμερο που ανεβάζει την αξία για το 100% στα πέριξ των 300 εκατ. ευρώ.

Ως προς τα ονόματα που έχουν ακουστεί ανεπίσημα μέχρι στιγμής είναι αυτά της ΤΕΜΕΣ, των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Οlayan που διαχειρίζεται την Costa Navarino, της Goldman Sachs με την Μarriott, παλιότερα της αμερικανικής Hines και πιο πρόσφατα του Ιβάν Σαββίδη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here