Η πρώτη μετά τις εκλογές χρηματιστηριακή συνεδρίαση βρίσκει τον Γενικό Δείκτη ακριβώς πάνω στις 895 μονάδες. Αυτό ήταν το υψηλό του …2018...Πολλοί σήμερα θα εκδηλωσουν πρόθεση να τοποθετηθούν σε μετοχές και να εκμεταλλευτούν τις πρώτες, άμεσες της νέα κυβέρνησης.
Οι 158 έδρες είναι μία καλή αυτοδυναμία. Προφανώς 160 και 162 έδρες θα ήταν ακόμη καλύτερα αλλά αποφεύχθηκε  ο κίνδυνος ισχνού πλεονεκτήματος λ.χ. 153-151 εδρών.
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα αποτιμηθεί σήμερα από τις αγορές όπως και στις επόμενες τέσσερεις συνεδριάσεις αυτής της κρίσιμης εβδομάδος.
Οι δανειστές συζητούν σήμερα Δευτέρα την τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, στο Eurogroup, ενώ αύριο μας επισκέπτεται ο επικεφαλής του SSM, Andrea Enria για επαφές με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και τους επικεφαλής των 4 συστημικών ομίλων. Κυρίως…γεύμα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια/ανοίγματα.
  Για αυτό η σημερινή συνεδρίαση χρειάζεται προσοχή είτε η αγορά ξεκινήσει με ανοδικό…τράβηγμα και trading σε τράπεζες ενώ αμέσως θα πάρουν τη σκυτάλη “εκλογόχαρτα” όπως είναι η  ΔΕΗ και η  Lamda Development. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here