Το Πολυτεχνείο Κρήτης προμηθεύτηκε το λογισμικό ‘’BGAME – Επιχειρησιακό Παίγνιο Ανταγωνιστικότητας’’, της Specisoft , στο πλαίσιο της υποστήριξης των μαθημάτων καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Το εν λόγω λογισμικό ανήκει στην κατηγορία serious games, όπως αυτή ορίζεται επιστημονικά.

Το BGAME – Επιχειρησιακό Παίγνιο Ανταγωνιστικότητας’’ είναι ένας επιχειρηματικός προσομοιωτής, όπου οι φοιτητές αναλαμβάνουν τη λειτουργία μιας επιχείρησης και λαμβάνουν επιχειρηματικές αποφάσεις που αφορούν την ανάπτυξη νέων προϊόντων, τις δράσεις μάρκετινγκ, τη διείσδυση σε νέες αγοράς, τη διαχείριση ανθρώπινων και άλλων πόρων, την λήψη δανείων, κ.λπ.

 

Με το συγκεκριμένο λογισμικό της Specisoft είναι σε θέση να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές δεξιότητες των φοιτητών, προσομοιάζοντας τις πραγματικές λειτουργίες μιας επιχείρησης. Με την τεχνική αυτή της προσομοίωσης, οι σπουδαστές θα έχουν στην κατοχή τους ένα αρχικό κεφάλαιο, θα δημιουργούν και θα λειτουργούν για κάποια έτη τη δική τους επιχείρηση.

Πλήθος παραμέτρων προσδιορίζουν το πλαίσιο της ανταγωνιστικής Αγοράς και προσδιορίζονται από τον εποπτεύοντα καθηγητή, με τέτοιο τρόπο ώστε να περιγράφεται επαρκώς κάθε ανταγωνιστική αγορά με τρόπο που επιθυμεί ο εποπτεύων καθηγητής. Οι αποφάσεις των φοιτητών – managers περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:  Αποφάσεις για Τιμές πωλήσεως, Διαφήμιση, Πιστώσεις προς τους πελάτες, επενδύσεις σε τεχνολογία, χρηματοδοτήσεις κ.α., αποφάσεις για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής, αγορές υλών κ.α.. Επίσης, έχουν την δυνατότητα να κάνουν μόνο εμπόριο αγοράζοντας και όχι παράγοντας τα προϊόντα. Κατά τη λειτουργία του προγράμματος, οι σπουδαστές θα παίρνουν τις αποφάσεις τους, οι οποίες θα αποστέλλονται αυτόματα στον καθηγητή μέσω του τοπικού δικτύου ή μέσω Internet.

Οι εκτυπώσεις που παράγει το “BGAME – Επιχειρησιακό Παίγνιο Ανταγωνιστικότητας” της Specisoft είναι : Ύλες παραγωγής, Κόστος παραγωγής, Κόστος πωληθέντων, Αποτελέσματα χρήσης, Ισολογισμό, Αξία μετοχής βάσει των βιβλίων (Book Value), Χρηματορροές (Cash Flow), Πίνακες δανείων, αποσβέσεις κ.α.

Το λογισμικό συνοδεύεται από πρότυπα παιχνίδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ