Για «πολύ έξυπνη απόφαση της Ελλάδας» σε σχέση με την ανακοίνωση του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της ΤUI, κ. Fritz Joussen στο πλαίσιο του συνεδρίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 27 Απριλίου.

Στην ομιλία του, ο κ. Joussen ανέφερε ότι ήταν έξυπνη η απόφαση της Ελλάδας να ανακοινώσει, έγκαιρα για την ταξιδιωτική βιομηχανία, το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού για τις  14 Μαϊου, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις -αν έχουν εμβολιαστεί, αν έχουν αντισώματα ή αν έχουν αρνητικό τεστ- έχοντας προηγηθεί έναντι των ευρωπαϊκών θεσμών (σ.σ. οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχουν δείξει ότι χρειάζονται για τις αποφάσεις τους σε σχέση με τα ταξίδια περισσότερο χρόνο).

Ο ίδιος ανέφερε ότι πέραν των εμβολίων που αναμφισβήτητα θα ‘’ξεκλειδώσουν’’ την τουριστική βιομηχανία, είναι πιο αποτελεσματικό το μέτρο των τεστ σε σχέση με τα ταξίδια, σε αντίθεση με το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας το οποίο είναι για τους τουρίστες τοξικό, δεδομένου ότι ουσιαστικά αποθαρρύνουν τους Ευρωπαίους να αποφασίσουν να κάνουν ένα ταξίδι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here