Σε λιγότερο από μία ώρα μετά το άνοιγμα του Βιβλίου Προσφορών κατατέθηκαν 3 δισ. ευρώ από επενδυτές που ζητούσαν να αγοράσουν μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς.

Το ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν ήδη ισχυρά, διεθνούς εμβέλειας ξένα funds όπως η Fidelity, το Wellington, το Capital κ.ά.

Το placement των μετοχών της Tράπεζας Πειραιώς από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ΤΧΣ καλύφθηκε ήδη τέσσερις φορές  και εκτιμάται ότι η τριήμερη διαδικασία θα ολοκληρωθεί με (υπερ)κάλυψη κατά 10 φορές.

Όλα δείχνουν ότι για να ανταποκριθεί στην εντυπωσιακή ζήτηση το ΤΧΣ θα προχωρήσει στην πώληση του συνόλου των μετοχών τρ. Πειραιώς που έχει στο χαρτοφυλάκιο του δηλαδή του 27%.

Το βιβλίο προσφορών για τους ξένους επενδυτές άνοιξε το πρωί και το placement θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της 6ης Μαρτίου.

Η ισχυρή ζήτηση (από τη διαδικασία του premarketing) δεν αφήνει αμφιβολίες για την επιτυχία του εγχειρήματος και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα είναι πολλαπλάσια.

Το εύρος διάθεσης των μετοχών ορίσθηκε μεταξύ 3,70 και 4 ευρώ, με τη ζήτηση να δείχνει ότι δεν αποκλείεται να επιτευχθεί χαμηλό discount (σ.σ. την Παρασκευή η μετοχή έκλεισε στα 3,98 ευρώ).

Ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς, το Family Office του Αμερικανού επενδυτή John Paulson , που κατέχει ποσοστό λίγο παραπάνω από το 18%, προς το παρόν παραμένει αδρανής δηλαδή ούτε πουλά ούτε αγοράζει μετοχές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ