Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη προχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου, κ. Βασίλης Κουτσαβλής, ως επίσημος ομιλητής  στην συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών.

Όπως ανέφερε, «παρά την λεηλασία που σημειώθηκε στα πρώην Βασιλικά κτήματα του Τατοΐου, έχουν διασωθεί και καταλογογραφηθεί στα αρχεία μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, πάνω από 100.000 αντικείμενα, ανάμεσα στα οποία, πίνακες των Βολανάκη, Αλταμούρα, Χατζηκυριάκου Γκίκα, Γκύζη… Έργα Δανών ζωγράφων, το προικοσύμφωνο της Όλγας, το νυφικό της Άννας Μαρίας, ρούχα, πορσελάνες, ασημικά, 15 βασιλικά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων τρεις Rolls Royce, δύο MG κάμπριο της βασίλισσας Φρειδερίκης, 15 βασιλικές άμαξες…»

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσαβλή, το 2025 στο Τατόι θα λειτουργήσουν στις πρώην βασιλικές εγκαταστάσεις, μουσεία όπου θα εκτίθενται όσα ιστορικά κειμήλια κατάφεραν να διασωθούν.

«Παγώνει το σχέδιο για συνεδριακό κέντρο στα πρώην βασιλικά κτήματα – σε ιδιώτες εστιατόρια και ξενοδοχεία»

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου, ανέφερε ότι μετά από αγώνα του Συλλόγου έχουν παγώσει τα σχέδια για δημιουργία συνεδριακού κέντρου 1200m2 στον ιστορικό πυρήνα του κτήματος. 

Ταυτόχρονα, ο κ. Βασίλης Κουτσαβλής διαβεβαίωσε το ακροατήριο για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας προκειμένου να δοθούν σε ιδιώτες τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι χώροι αναψυχής του πρώην βασιλικού κτήματος:

«Είναι μια ιστορική μέρα. Γιατί υπογράφτηκε από το ΤΑΙΠΕΔ μια ιστορική συμφωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να ανατεθούν τα ξενοδοχεία τα εστιατόρια και οι χώροι αναψυχής σε ιδιώτες. Το ΤΑΙΠΕΔ θα τρέξει τις διαγωνιστικές διαδικασίες. Το Τατόι δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο του με το Δημόσιο και τα λεφτά με τη «σέσουλα» του ελληνικού Δημοσίου. Θα πρέπει να μπουν και ιδιώτες, να επενδύσουν σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις, για να μπορέσουμε να το σώσουμε».

Δείτε εδώ σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του κ. Βασίλη Κουτσαβλή, προέδρου του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου: https://youtu.be/wblX7ofOjA0

Νοσοκομείο Παίδων: Το ευγενές έργο που ανέλαβε ο Ροταριανός Όμιλος Αθηνών

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών Αναστάσιος Μπάλλας, τα έσοδα από τη συνεστίαση, αλλά και από την χοροεσπερίδα που διοργανώνει στις 9 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Grande Bretagne,  θα διατεθούν σε ένα μεγάλο έργο που έχει αναλάβει ο Όμιλος, με σκοπό να ανακουφίσει οικονομικά αδύναμες οικογένειες που διαβαίνουν τον δικό τους «Γολγοθά», καθώς τα παιδιά τους δίνουν μάχη για την ζωή τους με σοβαρές ασθένειες στο Νοσοκομείο Παίδων, Αγλαΐα Κυριακού:

«Έχουμε ξεκινήσει ένα πολύ μεγάλο έργο. Τη μετατροπή του δεύτερου ορόφου του παραρτήματος του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού στη λεωφόρο Συγγρού, σε χώρο φιλοξενίας για τους οικονομικά αδύναμους  γονείς των παιδιών που θεραπεύονται επί μακρόν στο νοσοκομείο. Είναι ένα έργο πνοής ονομαστικής αξίας 227.000 € και έχουμε αποταθεί σε εταιρείες – και στα μέλη μας – και στην κοινωνία – όπου ζητάμε την αρωγή τους με υλικά ή εργασία. Θα θέλαμε να μας χορηγήσουν  τα υλικά που χρειάζονται, όπως και το κόστος για τα τεχνικά συνεργεία. Αυτή τη στιγμή το έργο είναι περίπου στο 70%».

Δείτε εδώ σχετική δήλωση του κ. Αναστάσιου Μπάλλα, προέδρου του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών: https://youtu.be/_x8D0jEXax0

Κατά την διάρκεια της συνεστίασης του Ομίλου, ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος Μπάλλας, ανακήρυξε ως επίτιμο μέλος τον  επιχειρηματία κ. Πέτρο Πουλμέντη, για την πολύτιμη αρωγή του. Ο κ. Πουλμέντης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ και Ειρήνης Πουλμέντη του Ομίλου, θα παράσχει δύο υποτροφίες για σπουδές στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών “Sustainability and Quality in the Marine Industry” του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 

Το ίδιο βράδυ, η οικογένεια του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών, υποδέχτηκε ένα ακόμη νέο μέλος, με πλούσιο βιογραφικό.  Τον κ. Κωνσταντίνο Φλέγκα, δικηγόρο και Νομικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, ο οποίος είναι και εν ενεργεία αθλητής με σπουδαίες διακρίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ