Προφανώς η επιστροφή του πολιτικού ρίσκου, όπως σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης, επιβαρύνει το κλίμα, ανατρέπει πρόσφατα δεδομένα, εντείνει την αβεβαιότητα πλην όμως ο κύριος “κορμός” των επενδεδυμένων κεφαλαίων, στις γνωστές 6-8 κύριες επιλογές των funds παραμένει εντός παιδιάς.
Πως θα ενεργήσουν από αύριο;
Κατ’ αρχήν, με ορίζοντα το triple witching της Παρασκευής (πρώτη ευρεία λήξη για το 2023) θα εξαρτηθεί από το κλίμα στις διεθνείς αγορές, με πρώτο σημαντικό ορόσημο την Τρίτη οπότε θα ανακοινωθεί ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ.
Στο 6,4% η τελευταία μέτρηση, στο 6% οι εκτιμήσεις που εάν επιβεβαιωθεί ενδεχομένως να επενεργήσει αντισταθμιστικά στις αναταράξεις ελέω Silicon Valley Bank.
Ωστόσο, με την διαφορά πως ενώ η τάση είναι short σε διάστημα 1-2 εβδομάδων παραμένει long σε χρονισμό μηνός προς μεσομακροπρόθεσμα.

Πρακτικά από τις 7 μη τραπεζικές του “καλαθιού” του MSCI Standard Greece η τάση συντηρείται long για ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Mytilineos, Motor Oil, για το Global X MSCI Greece οι εκροές στο διάστημα 1-10/3 είναι περιορισμένες (σε σχέση με τις σημαντικές εισροές, που είχαν προηγηθεί), το 10ετές παραμένει σε λογικές τιμές (4,259%) συμπερασματικά η μέχρι τώρα αντίδραση των “μεσομακροπρόθεσμων” ξένων παραμένει ψύχραιμη. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here