Την περίοδο του lockdown ισχυρός ήταν ο αντίκτυπος της πανδημίας στις οικονομίες των χωρών. Τα ΑΕΠ συρρικνώθηκαν, οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν, η επιχειρηματική δραστηριότητα μπήκε στον ῾πάγο῾, όπως επίσης και οι επενδύσεις, οι εξαγωγές κ.ο.κ.

Όμως, μία χώρα κατάφερε να αυξήσει τον πλούτο της στα 930 δις δολάρια και αυτή είναι η Δανία.  Όπως μετέδωσε το Bloomberg, τα νοικοκυριά στη Δανία είχαν καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία – κυρίως με τη μορφή μετοχών και ομολόγων – 5,66 τρισεκατομμύρια κορώνες (930 δισεκατομμύρια δολάρια) το τρίτο τρίμηνο.

Ο πλούτος σε περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκε στη χώρα αυτή κατά 709 δισεκατομμύρια κορώνες, υπερκαλύπτοντας την πτώση ύψους 541 δισεκατομμυρίων κορώνων κατά το πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με την κεντρική Τράπεζα, ο χρηματοοικονομικός πλούτος πρόκειται να αυξηθεί σε νέα επίπεδα ρεκόρ το τέταρτο τρίμηνο, καθώς οι αγορές συνεχίζουν το ανοδικό τους σερί.

Το μέσο οικογενειακό εισόδημα στη Δανία κυμαίνεται περίπου στα 2 εκατομμύρια κορώνες, αλλά η πλειονότητα των νοικοκυριών κατέχει λιγότερα από αυτά, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.

Το 43% των αποταμιεύσεων από συντάξεις βρίσκεται στα χέρια του 10% του πληθυσμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here