Στο επιβλητικό κτήριο της οδού Ερατοσθένους στο Παγκράτι, λίγα μέτρα από το Καλλιμάρμαρο, όπου περιηγήθηκαν οι κ.κ. Παυλόπουλος, Μητσοτάκης, καθώς και οι σύζυγοί τους, φιλοξενούνται μερικοί από τους σπουδαιότερους εικαστικούς της παγκόσμιας σκηνής.

Σε 11 ορόφους και συνολική επιφάνεια 7.250 τετραγωνικών μέτρων, οι Αθηναίοι θα απολαμβάνουν αριστουργήματα σπάνιας ομορφιάς και καλλιτεχνικής αξίας.

Μητσοτάκης: «Τεράστια η σημασία του Μουσείου»

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο Μουσείο με τη σύζυγό του και, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ξεναγήθηκε στους 11 ορόφους και εντυπωσιάστηκε.

«Έργα που έπρεπε για να τα δεις να ταξιδέψεις σε πολλές πρωτεύουσες είναι πια στην Αθήνα, στο Παγκράτι» είπε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας μερικούς από τους ζωγράφους που εκτίθενται στους χώρους του.

Παυλόπουλος: «Ανεκτίμητης αξίας η συλλογή Γουλανδρή»

Για ένα όραμα και έργο ζωής, του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, που παίρνει «σάρκα και οστά», έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, στο Παγκράτι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here