Γράφει η «ξενοδόχος»

Στο τέλος του Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι επαφές με ενδιαφερόμενους αγοραστές για το τρίτο οικιστικό τμήμα του Ελληνικού, εκτός δηλαδή του Πύργου των Κατοικιών και των πολυτελών παραλιακών βιλών και το ενδιαφέρον, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, είναι πολύ υψηλό.

Αυτό  επισημαίνει η διοίκηση του φορέα του μεγάλου project,  η Lamda Development με αφορμή τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Αναλυτικότερα λοιπόν, όσον αφορά τις κρατήσεις κατοικιών–διαμερισμάτων για τη μελλοντική απόκτηση διαμερισμάτων επί του Πύργου Κατοικιών της Μαρίνας αλλά και των παραλιακών βιλών, τα δυνητικά μελλοντικά έσοδα που αντιστοιχούν στις κατατεθειμένες προκαταβολές πελατών μέχρι στιγμής ξεπερνούν κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις της εταιρείας. Για τα διαμερίσματα του Πύργου Κατοικιών της μαρίνας, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για περίπου ¾ της πωλούμενης επιφάνειας, οι οποίες αντιστοιχούν σε δυνητικά μελλοντικά έσοδα ύψους 374 εκατ. ευρώ  με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.

Κομβική χρονιά το 2021 για τη LAMDA Development

Για τις βίλες, έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών για όλα τα οικόπεδα, με τα αντίστοιχα δυνητικά μελλοντικά έσοδα από την πώληση των οικοπέδων να υπολογίζονται σε 190 εκατ. ευρώ, με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών. Το κόστος κατασκευής αναλαμβάνεται από τους αγοραστές των οικοπέδων, ενώ τα σχέδια και η επίβλεψη της κατασκευής από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.

Για τα συγκροτήματα πολυτελών κατοικιών / διαμερισμάτων (condos) στο παραλιακό μέτωπο, ξεκίνησαν στα τέλη Φεβρουαρίου 2022 οι σχετικές επαφές με ενδιαφερόμενους αγοραστές, με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα ισχυρό από την πλευρά τους. Παρά τη σύντομη διάρκεια των επαφών με δυνητικούς αγοραστές, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών που αντιστοιχούν σε δυνητικά μελλοντικά έσοδα ύψους 42 εκατ. ευρώ, τα οποία αποτελούν περίπου 15% των συνολικών εκτιμώμενων μελλοντικών εσόδων από τις εν λόγω οικιστικές αναπτύξεις.

Νέα ώθηση στο real estate με τη δύναμη των δεδομένων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here