Μάλλον νέα σοβαρά δεν υπάρχουν στην αγορά και έχουν αρχίσει οι φήμες και οι διαρροές. Η στήλη του Ανασφάλιστου πριν λίγο έλαβε ένα απρόσμενο μήνυμα. Κάποια ασφαλιστική ακούγεται ότι πουλά χαρτοφυλάκιο και κάποια άλλη ενδιαφέρεται για να το αγοράσει.

Η στασιμότητα χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά, ελάχιστες κινήσεις, ελάχιστες πρωτοβουλίες. Λέτε να μπαίνει μπρος ο μηχανισμός των συναλλαγών; Και αν ναι από πού υποκινείται, αφού όλοι δηλώνουν αμέριστα ικανοποιημένοι; Τι αλλάζει σε θέματα στρατηγικών κινήσεων;

Όχι ότι το θέμα αυτό δεν το έχουμε ξανασυζητήσει στο παρελθόν για διάφορες ασφαλιστικές που κατά καιρούς ακούγονταν ότι είχαν προβληματάκια. Αποτελέσματα σοβαρά δεν είδαμε εκτός από δύο μεγάλων συναλλαγών στην αγορά.

Γιατί να θέλει όμως να φύγει μία ασφαλιστική από την αγορά ή να αποχωριστεί χαρτοφυλάκια; Ακούγεται επίσης ότι μπορεί να συζητάει για εκχώρηση παλαιών χαρτοφυλακίων. Πάντως και αυτό είχε ακουστεί παλαιότερα στην αγορά, αλλά η προσπάθεια δεν είχε ολοκληρωθεί επιτυχώς. Ήταν την ίδια χρονική περίοδο που γράφονταν τα σενάρια για το επικουρικό κεφάλαιο αυτοκινήτου. Τότε όλοι ήταν σίγουροι ότι η συμφωνία έκλεινε από ημέρα σε ημέρα και απέμενε λίγος χρόνος για να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα.

Στην Ελλάδα η αγορά είναι ρηχή, δύσκολα, αν και αρκετοί θα ήθελαν, να κλείσουν γρήγορα εμπορικές συναλλαγές, δύσκολα να εκφράσει και κάποιος μεγάλος μακροπρόθεσμος επενδυτής ενδιαφέρον. Το είδαμε αυτό και με την μεγαλύτερη ασφαλιστικής της Ελλάδας Ακούστηκαν, γράφτηκαν πολλά, τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Δεν αλλάζει εύκολα χέρια και το πιθανότερο είναι και αυτή η πώληση να συναντήσει πολλά εμπόδια.

Εκτός, και αν οι συναλλασσόμενοι ξεκινούνε από άλλη αφετηρία και κοιτούν και άλλους προορισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here