Προετοιμάζει το έδαφος για τις «δύσκολες πολιτικές αποφάσεις» στο θέμα των «κόκκινων δανείων» και της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

  • «αν δεν γίνει κάτι με τα κόκκινα δάνεια μπορεί να οδηγήσουμε τις τράπεζες να απαιτήσουν νέα κεφάλαια και αυτά να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος». δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας.

Σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο για τις τράπεζες (οι μετοχές των 4 συστημικών τραπεζών έχασαν -13,5% κατά τον πρώτο μήνα του 2019) ο Γιάννης Δραγασάκης έσπευσε να προειδοποιήσει ότι  το όριο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας θα πέσει αρκετά κάτω από τα σημερινά επίπεδα προστασίας.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα «κόκκινα» δάνεια, προσθέτοντας με νόημα ότι δεν υπάρχει κάποιο manual βάσει του οποίου μπορούμε να προχωρήσουμε.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν έχουν μέλλον οι τράπεζες αν τα κόκκινα δάνεια υπερκαλύπτουν τις αποταμιεύσεις και ότι η κατάρρευση των τραπεζών γίνεται παράγοντας κατάρρευσης ολόκληρων χωρών.

Ο κ. Δραγασάκης σχολίασε και το επιτόκιο με το οποίο η χώρα μας βγήκε στις αγορές πριν από δύο μέρες λέγοντας ότι είναι λογικό το ύψος του με βάση το δεδομένο ότι η χώρα είχε χρεοκοπήσει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here