• «Το στεγαστικό πρόβλημα θα οξυνθεί στη χώρα και λόγω Airbnb και άλλων παραγόντων πρέπει να θεωρούμε ότι θα έχουμε θέμα με το στεγαστικό και γι’αυτό χρειάζεται παραγωγή στέγης και κατοικίας».

Η δήλωση για το …Airbnb και τις βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις που αυτό εκπροσωπεί έγινε από τον Γιάννη Δραγασάκη στην Ολομέλεια της Βουλής χθές σε μία περίοδο κατά την οποία το κυβερνητικό επιτελείο φαίνεται ότι επεξεργάζεται λύσεις για το θέμα της ρύθμισης της αγοράς, πέραν των φορολογικών ρυθμίσεων που έχουν θεσπιστεί.

Την ίδια στιγμή και ο Γ. Καμίνης, ζητεί επειγόντως ρυθμιστικό πλαίσιο για την ασφαλή χρήση των ηλεκτροκίνητων πατινιών, που χρησιμοποιούν κυρίως οι τουρίστες στην Αθήνας.

  • «Ο δήμος Αθηναίων ενθαρρύνει τις εναλλακτικές μορφές βιώσιμης μετακίνησης στην Αθήνα και παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη δραστηριότητα των ηλεκτροκίνητων πατινιών στην πρωτεύουσα, για την οποία όμως (κίνηση ηλεκτροκίνητων πατινιών σε δρόμους, πεζοδρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες) δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».  

Διαπιστώνοντας λοιπόν, την έλλειψη κάθε θεσμικού πλαισίου λειτουργίας και χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα αδειοδότησης ή ελέγχου, ο δήμος Αθηναίων προχώρησε στη συγκρότηση ομάδας εργασίας στην οποία προσκλήθηκαν και εκπρόσωποι των εταιριών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά.

Στόχος της ομάδας εργασίας είναι η κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης, βάσει και της διεθνούς εμπειρίας, προς τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κλπ), που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here