Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα μετάσχει σήμερα στο ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη, με τίτλο «21st Annual Capital Link Invest in Greece Forum».

Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Capital Link ομιλίες θα κάνουν ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, ο επικεφαλής της Alpha Bank Βασίλειος Ψάλτης καθώς και ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς. Από πλευράς Eurobank θα είναι ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Βασιλείου.

Πέρα από την εναρκτήρια ομιλία του, στο πλαίσιο του συνεδρίου ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών φορέων και οργανισμών, ανάμεσά τους οι: PIMCO, Goldman Sachs, Citibank, BlackRock, BlueCrest, Morgan Stanley, Helm, Nomura, Third Point.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο. Τέλος, την Τρίτη ο Χρήστος Σταϊκούρας θα παρευρεθεί στην «Ημέρα της Ελλάδας» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (Greek Day at NYSE).

Τα μηνύματα του Υπουργού Οικονομικών στις παρουσιάσεις του είναι συγκεκριμένα:

  1.  Η Ελλάδα θεσπίζει νέα κίνητρα για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο: απλουστεύεται η νομοθεσία για τη φορολογική κατοικία, ενώ θεσπίζεται εναλλακτικός τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων αλλοδαπής προέλευσης με πληρωμή ετήσιου κατ’ αποκοπή φόρου στις περιπτώσεις επενδύσεων άνω των 500.000 ευρώ.
  2. Η Ελλάδα διαθέτει μια κυβέρνηση που πιστεύει στις επενδύσεις . Ο προϋπολογισμός του 2020 προβλέπει αύξηση του ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου κατά 13,4%, έναντι μόλις 8,8% φέτος.
  3. Ο στόχος για την ανάπτυξη το 2020 έχει τοποθετηθεί ακόμη πιο ψηλά στο 2,8% την ώρα που Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΝΤ κινούνται σε πιο συντηρητικές εκτιμήσεις 2,3%.
  4. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες το 2020 είναι ασήμαντες. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα εκδίδει ομόλογα μόνο για την αντικατάσταση παλαιότερων ακριβών εκδόσεων προσφέροντας αξιόπιστες εναλλακτικές επιλογές στους επενδυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here