Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της ΔΕΗ επεκτείνεται και καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων στη ΔΕΗ που συμπληρώνουν εφέτος το 55ο έτος της ηλικίας τους

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάνθηκε ότι το  πρόγραμμα εθελουσίας απευθύνεται στο σύνολο του προσωπικού, εφόσον συμπληρώνουν μέχρι το τέλος του 2020 τα 55 έτη και ανεξάρτητα από το αν έχουν θεμελιώσει ή όχι δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Στο εσωτερικό της ΔΕΗ επικρατεί ήδη πυρετός και περισσότεροι από 1.700 εργαζόμενοι δείχνουν ενδιαφέρον συμμετοχής. Εκτιμάται ωστόσο ότι τελικά θα ζητήσουν να ενταχθούν περί τους 500, όσοι δηλαδή έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για πλήρη συνταξιοδότηση.

Το συνολικό μπόνους είναι 35.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, κόστος που καλύπτεται από την επιχείρηση και θα ανακτηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα από τη μείωση του κόστους μισθοδοσίας.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου  στη ΔΕΗ ξεκίνησε το Μάιο αποκλειστικά για τους εργαζόμενους στα ορυχεία και τους λιγνιτικούς σταθμούς με το ίδιο «μπόνους», ύψους 35.000 ευρώ.

Στο πρόγραμμα αυτό εντάχθηκαν περί τους 700 εργαζόμενους, γεγονός που συνεπάγεται εξοικονόμηση ύψους 50 εκατ. ευρώ ετησίως για την επιχείρηση, από μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου υπέβαλε η συντριπτική πλειονότητα (95 %) των εργαζομένων στη λιγνιτική δραστηριότητα της ΔΕΗ που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα για πλήρη σύνταξη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here