Είναι η πρώτη Ελληνική συστημική Τράπεζα με αριθμό εργαζομένων μικρότερο των 6.000.

Αύριο Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους από τους εργαζόμενους της Αlpha θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Ο στόχος για αποχωρήσεις 350 – 400 εργαζομένων επιτεύχθηκε ήδη αφού περισσότεροι από 500 έχουν ήδη υποβάλει αίτηση.

Η Alpha προχωρά στον μετασχηματισμό της με  ψηφιοποίηση των εργασιών και των προσφερόμενων προϊόντων. Προγραμματίζονται νέες προσλήψεις προσωπικού (περίπου 200), ικανού να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της τεχνολογίας…

Στο Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου που εκπνέει αύριο, η διοίκηση της Alpha Bank είχε καθορίσει ως ανώτατο όριο αποζημίωσης τα 150.000 ευρώ, ενώ προσαυξάνεται για τους εργαζόμενους άνω των 56 ετών που εργάζονται σε συγκεκριμένες κεντρικές διευθύνσεις και κατέχουν ανώτερες διοικητικές θέσεις.

Δεδομένης της μικρότερης χρονικής απόστασης έως τη συνταξιοδότηση για αυτή την κατηγορία εργαζομένων, η αποζημίωση είναι ιδιαιτέρως ελκυστική και αντιστοιχεί, κατά μέσο όρο, σε περίπου 60 καθαρούς μισθούς.

Ως προς την επιλογή του 3ετούς sabbatical που είναι η άλλη εναλλακτική που προσφέρει το πρόγραμμα, το ανώτατο όριο ορίζεται σε 200.000 ευρώ, με τον εργαζόμενο να λαμβάνει καθ’ όλη τη διάρκεια του sabbatical το 50% του μισθού του, με ανώτατο πλαφόν.

Επιπλέον, ανάλογα με τον χρόνο της οριστικής αποχώρησης, λαμβάνει το πρώτο έτος το 80% της αποζημίωσης, το δεύτερο έτος το 60% και το τρίτο, και τελευταίο, έτος του προγράμματος το 45% της αποζημίωσης.

To προσωπικό της Alpha Bank που θα αποχωρήσει διατηρεί το σύνολο των ευνοϊκών ρυθμίσεων και όρων σε δάνεια και κάρτες, μέχρι την ημερομηνία εξόφλησής τους, υπό την προϋπόθεση πως εξυπηρετούνται κανονικά.

Λαμβάνει, επίσης, το σύνολο του ατομικού αποταμιευτικού προγράμματος (εισφορές εργαζόμενου και τράπεζας, περιλαμβανομένων αποδόσεων), ενώ διατηρεί την πρόσθετη νοσοκομειακή κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια του sabbatical ή για δύο έτη μετά την αποχώρηση, εφόσον επιλέξει την άμεση αποχώρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here