Στα 503,45 εκατ. ευρώ η αποτίμηση του FF Group μετά και το χθεσινό οδυνηρό limit down στα 7,52 ευρώ / μετοχή.

Κατεβλήθη προσπάθεια,  για να “σπάσει” το limit down η οποία ωστόσο απέδωσε για μόλις μία ώρα, ένδειξη πως στη μετοχή έχουν ενεργοποιηθεί εκτός από τις short θέσεις του QCM και επιπλέον πωλήσεις από άλλα funds.

Είναι προφανές ότι η Folli Follie υποχρεώνεται να καταφύγει στις “αγκάλες” των BIG 4 ελεγκτικών εταιρειών (κίνηση στην οποία θα έπρεπε να έχει προχωρήσει η διοίκηση πολύ καιρό πριν) με ότι αυτό συνεπάγεται για την…εξαϋλούμενη χρηματιστηριακή αξία της, από τη στιγμή που σε διάστημα εβδομάδας έχει χάσει 52,10% δηλαδή σχεδόν 600 εκατ. ευρώ. 

Συντριπτική η απώλεια χρηματιστηριακής αξίας για μία εταιρεία που πέρυσι τέτοια εποχή “φλέρταρε” με τα 1,7 δισ. ευρώ.

Ήδη καλά ενημερωμένη πηγή υποστηρίζει πως ο επικεφαλής του QCM θα θέσει άμεσα θέμα διοίκησης, βάλλοντας ευθέως κατά του CEO του ομίλου.

  • Πληροφορία, που -εάν επιβεβαιωθεί- θα πρέπει να πονηρεύει πλέον τον ιδρυτή Δημήτρη Κουτσολιούτσο για ένα επερχόμενο hostile takeover (επιθετική εξαγορά). 

Ο…ψίθυρος είναι πολύ σοβαρός, καθώς η πηγή από την οποία προέρχεται δεν αμφισβητείται.

Για αυτό ας κάνουν και έναν επιπλέον κόπο, εκεί στον Αγιο Στέφανο, να ψάξουν και αυτή την παράμετρο, αν και απ΄ ότι πληροφορούμαι “ψύλλοι στα αυτιά” έχουν ήδη μπει.

Μέχρι στιγμής η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ είναι το βασικό χαρακτηριστικό.

Χθες στα γραφεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν πήγε κάποιος από την οικογένεια Κουτσολιούτσου για να δώσει εξηγήσεις.

Ο κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος ήταν στο Χονγκ Κονγκ. Ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ήταν στο Ντουμπάι και μετά το σαββατοκύριακο πήρε το αεροπλάνο για το Χονγκ Κονγκ.

Φυσικά ούτε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χ. Γκότσης ήταν στο γραφείο του. Συμμετείχε στη συνέλευση της ΙΟSCO στη Βουδαπέστη.

Την Δευτέρα το πρωί, ένα στέλεχος της οικονομικής διεύθυνσης του Ομίλου Folli Follie πήγε στην οδό Κολοκοτρώνη για να υπερασπισθεί τις λογιστικές καταστάσεις και τους ισολογισμούς που υπέγραψε και να διαβεβαιώσει ότι οι βασικοί μέτοχοι θα… διαλευκάνουν την υπόθεση.

Προφανώς το στέλεχος της οικονομικής διεύθυνσης των Folli Follie θα δυσκολεύτηκε να εξηγήσει γιατί ένας όμιλος με τζίρο πάνω από 1 δισ. ευρώ τον χρόνο ανέθεσε σε μία άγνωστη κινεζική ελεγκτική εταιρεία, την Ecovis, να ελέγξει τις 17 θυγατρικές εταιρείες στην Ασία και αυτή με τη σειρά της -επειδή δεν είχε χρόνο;- ζήτησε από την Chung and Partners, μια ελεγκτική εταιρεία μόλις δύο συνεταίρων του Χονγκ Κονγκ, να πιστοποιήσει την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου πωλήσεων.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες…

Μια πρόχειρη ματιά στο χρηματιστηριακό ταμπλό δείχνει: σφικτό limit down με συναλλαγές 2.064.464 μετοχών, αξίας 15.829.194 ευρώ, στο εύρος των 7,52-8,80 ευρώ.

Ανεκτέλεστο στο limit down άλλες 394.582 μετοχές και στο Χρηματιστήριο Παραγώγων 2.175 ΣΜΕ σε discount 35,75% στην τρέχουσα σειρά και άλλα 6 ΣΜΕ σε discount 44,95%. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here