Δημήτρης Μαλλάς

 

H Huawei είναι περισσότερο γνωστή για τις λύσεις της στο χώρο του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και τα smartphones της, όμως, ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός έχει επεκταθεί σε όλο το φάσμα των ψηφιακών τεχνολογιών, διαθέτοντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία προκειμένου να βοηθήσει οργανισμούς κάθε μεγέθους στο «ταξίδι» τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Μεταξύ των κλάδων όπου έχει κάνει δυναμική είσοδο η Huawei είναι και ο χρηματοπιστωτικός. «Το πελατολόγιο μας περιλαμβάνει ήδη περισσότερες από 300 τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο» σημειώνει στο «Β» ο Enrique Marron, Western Europe Finance Industry CTO της Huawei. «Διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και είμαστε σε θέση να κατασκευάζουμε ολοκληρωμένες λύσεις» επισημαίνει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Huawei, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα για να συμμετάσχει ως ένας από τους βασικούς ομιλητές του 6th Digital Banking Forum που διοργάνωσε η Ethos Events.

Η ελληνική αγορά είναι μεταξύ αυτών που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τη Huawei με τον κ. Marron να σημειώνει ότι οι εγχώριες τράπεζες δείχνουν να έχουν εισέλθει στο δρόμο της ανάκαμψης. «Έχουμε επαφή με όλες τις ελληνικές τράπεζες, τις οποίες εκτιμώ ότι μπορούμε να βοηθήσουμε να επιταχύνουν τον ρυθμό ανάπτυξής τους» δηλώνει ο κ. Marron.

Η Huawei έχει, μάλιστα, και τις πρώτες επιτυχίες της στον ελληνικό χρηματοπιστωτικό κλάδο, καθώς η Εθνική Τράπεζα επέλεξε τον κινεζικό κολοσσό για την προμήθεια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

«Ένα από τα ατού μας είναι πως οι λύσεις μας υποστηρίζουν ένα ανοικτό οικοσύστημα και επιπλέον έχουν δοκιμαστεί -σε άλλους κλάδους- όσον αφορά την ανταπόκριση και την απόδοση τους κάτω από δύσκολες συνθήκες» τονίζει ο κ. Marron, επισημαίνοντας ότι τα προϊόντα της Huawei προσφέρουν εξαιρετική σχέση τιμής προς απόδοση. «Οι επενδύσεις που κάνουμε σε Έρευνα & Ανάπτυξη μας έχουν επιτρέψει να υλοποιήσουμε λύσεις που αποδεδειγμένα λειτουργούν» δηλώνει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Huawei.

Σύμφωνα με τον κ. Marron, οι τράπεζες βρίσκονται σε μία περίοδο εξαιρετικά σημαντικών και μεγάλων αλλαγών με τις προκλήσεις να έχουν αλλάξει όπως και οι ανταγωνιστές. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται βελτιωμένες και διαφορετικές τεχνολογικές λύσεις προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές, ενώ παράλληλα πρέπει να ολοκληρώσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους τη στιγμή που δέχονται την πίεση των καινούριων fintech «παικτών». «Είναι ο τομέας όπου μπορούμε να βοηθήσουμε» επισημαίνει ο κ. Marron, προσθέτοντας ότι αυτό που επίσης πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως δεν είναι μόνο τα στελέχη που ασχολούνται με τις τεχνολογικές υποδομές που θα πρέπει να αλλάξουν, αλλά ολόκληρος ο οργανισμός προκειμένου να μπορέσει να μετασχηματιστεί και να επιβιώσει σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here