Σε προσωρινή παύση τέθηκε η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ανάληψη του έργου της Αμβρακίας Οδού, ύψους 291 εκατ. ευρώ, ύστερα από κατάθεση προδικαστικής προσφυγής.

Το έργο της Αμβρακίας Οδού (Αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία ή Αυτοκινητόδρομος 52 (Α52)) οριοθετείται από τον Α/Κ Αμβρακίας της Ιόνιας Οδού έως και την υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου, παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας. Είναι τμήμα της Ευρωπαϊκής Οδού 55 (Ε55) και βρίσκεται καθ’ όλο το μήκος του στο έδαφος της Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από την Κομισιόν η έγκριση χρηματοδότησης ολοκλήρωσης του έργου στον αυτοκινητόδρομο της Αμβρακίας Οδού από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ ως έργο phasing (έργο-γέφυρα που χρηματοδοτείται από δύο συνεχόμενα ΕΣΠΑ).

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τη μετατροπή του δρόμου από την Αμβρακία μέχρι το Άκτιο σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, με συνολικό μήκος 48,5 χλμ, 2 λωρίδες κυκλοφορίας (1+1) με μεσαίο διαχωριστικό και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ). Ο προϋπολογισμός που έργου φτάνει τα 291 εκ. ευρώ.

Την προσφυγή όπως φαίνεται και σύμφωνα με αναφορά που κάνει το Ypodomes.gr κατέθεσε η GD Infrastrutture (που διοικείται από την οικογένεια Εμφιετζόγλου).

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή αναμένεται να οριστεί ημερομηνία για την εκδίκαση της προσφυγής.

Τώρα αναμένεται να οριστεί ημερομηνία εκδίκασης της προσφυγής. Σημειώνεται ότι προσωρινός ανάδοχος είναι η Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ με ποσοστό 49,85%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here