Ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης, Δημήτρης Μελισσανίδης, θα κάνει πραγματικότητα ένα από τα μεγάλα του τηλεοπτικά σχέδια, που βρισκόταν στο μυαλό του εδώ και αρκετό καιρό.

Έχει στα σκαριά, λοιπόν, τη δημιουργία του PontosTV, ενός καναλιού που θα έχει δικό του περιεχόμενο και θα «παίζει» προγράμματα αποκλειστικά για Ποντίους (ειδήσεις στα ποντιακά κ.α.) και θα έχει ως στόχο την συνέχιση της γλώσσας και την προώθηση της ποντιακής κουλτούρας.

Το κανάλι αναμένεται να ανέβει στις μεγάλες πλατφόρμες της Ελλάδας, ενώ θα εμφανιστεί στους τηλεοπτικούς μας δέκτες περίπου εντός του επόμενου εξαμήνου.

 

Η μηνιαία εφημερίδα «Ποντιακή Γνώμη» αναφέρει:

«Για πρώτη φορά, σχεδόν έναν αιώνα μετά τον Ξεριζωμό, γίνεται μια σοβαρή επαγγελματική προσπάθεια για τη δημιουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στην Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Παράδοση και τη Γλώσσα του Ποντιακού Ελληνισμού».
Η Ποντιάκη γνώμη στο… κάλεσμά της παρουσιάζει και τον λόγο της δημιουργίας του «Pontos Tv» : «Πέραν της ιστορικότητας του εγχειρήματος, θεωρούμε ότι είναι μια αξιόλογη προσπάθεια για τη διατήρηση της γλώσσας μας αλλά και για την επικοινωνία με όσους ομιλούν ακόμα Ποντιακά».
Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι τα σχέδια βρίσκονται σε τελικό στάδιο: «Ήδη βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο τα σχέδια για τη διαμόρφωση ιδιόκτητου χώρου και την προμήθεια υπερσύγχρονου εξοπλισμού για τη δημιουργία του σταθμού.

 

Επίσης, έχουν αρχίσει οι προεργασίες για το Πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού, που είναι μια από τις πιο δύσκολες διεργασίες για την υλοποίηση ενός τόσο φιλόδοξου και ιστορικής σημασίας εγχείρημα».

Στο τέλος μάλιστα τονίζεται :

«Ζητάμε τη βοήθειά σας, για να συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από ποντιακά γλέντια, συναυλίες, θέατρα, από μαρτυρίες Ποντίων πρώτης γενιάς, από ανέκδοτα, από ιστορίες που αφηγούνται συμπατριώτες μας στα ποντιακά”, αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, η οποία καλεί τους αναγνώστες, αν διαθέτουν οπτικό υλικό από τις παραπάνω κατηγορίες ή από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία και θεωρούν ότι πρέπει να προβληθεί τηλεοπτικά, να επικοινωνήσουν με την εφημερίδα μέσω email (gnomi@infognomon.gr) ή τηλεφωνικώς (2103316036)».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ