Η παραγωγική μονάδα μετασχηματιστών στα Οινόφυτα (ELVIM) της Schneider Electric ΑΕΒΕ, από την 1η Νοεμβρίου 2020 προχωρά στην οριστική διακοπή της λειτουργίας της.

  • Για την εξαγορά του εργοστασίου (οικόπεδο, κτήρια, μηχανήματα παραγωγής και τη διατήρηση της υπάρχουσας δραστηριότητας του)  έχει εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον από 3 επιχειρηματίες, 2 Έλληνες και 1 Λίβυο. Δεν υπάρχουν ωστόσο συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Η παρουσία της εταιρείας Schneider Electric στην Ελλάδα  εκτείνεται πέραν των 45 ετών, με προϊόντα, εξοπλισμούς και υπηρεσίες που συνθέτουν λύσεις για τις αγορές της ενέργειας, των έργων υποδομής, των κτηρίων και των κέντρων δεδομένων.

Η εταιρεία διέθετε ιδιόκτητο εργοστάσιο παραγωγής μετασχηματιστών στα Οινόφυτα και κέντρα λιανικών πωλήσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, απασχολώντας συνολικά 220 εργαζόμενους.

Η εταιρεία  αποτελούσε έναν από τους βασικούς προμηθευτές της ΔΕΗ .

Τον Μάιο 2020 ανακοίνωσε:

  • «Ο Όμιλος SCHNEIDER Electric κατέληξε σε αυτή τη σοβαρή απόφαση- της παύσης λειτουργίας του εργοστασίου- καθώς οι μεγάλες συσσωρευμένες ζημιές των τελευταίων ετών του εργοστασίου στα Οινόφυτα κατέστησαν τη βιωσιμότητά του αδύνατη σε ένα εξαιρετικά δύσκολο παγκόσμιο και εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον στην αγορά των μετασχηματιστών».

Σύμφωνα με την SCHNEIDER Electric οι εργαζόμενοι θα λάβουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται και πέραν των νομικών υποχρεώσεων, η εταιρεία σκοπεύει να παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη και βοήθεια στους υπαλλήλους της και σκοπεύει να συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς για την ταχύτερη επαγγελματική τους αποκατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ