Στην αξιοποίηση του άλλοτε ‘Tourist Hotel’, πρόκειται να προχωρήσει ο γνωστός Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας κ. Κώστας Αμοιρίδης, ο οποίος αποφάσισε, αυτό το αρχιτεκτονικό διαμαντάκι, αφού το αποκαταστήσει, αναβαθμίσει και αναδείξει, να λειτουργήσει και πάλι ως ξενοδοχείο, έχοντας προηγουμένως σκαρφαλώσει από την 2η, στην 5η κατηγορία.

Όπως αναφέρει σε πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ το GRTimes.gr, ως το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη του έργου από το τεχνικό γραφείο Ekkredo και την αρχιτέκτονα μηχανικό κα. Σίσσυ Παχοπούλου, η οποία έχει αναλάβει το μελετητικό μέρος και την επίβλεψη του project, που εκτιμάται στα περίπου 5- 6 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το πρώην ‘Tourist’ που βρίσκεται στη γωνία των οδών Μητροπόλεως 21 και Κομνηνών, δηλαδή στην καλύτερη γειτονιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, είναι χαρακτηρισμένο διατηρητέο ως προς το κέλυφος του κτιρίου, οπότε οι όποιες επεμβάσεις αποκατάστασης και αναβάθμισης θα πρέπει να εγκριθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες ( ΥΜΑΘ, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, ενδεχομένως και από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ).

Εφ’ όσον ολοκληρωθούν οι κρίσιμες αυτές εγκριτικές διαδικασίες, θα ακολουθήσει η έκδοση της οικοδομικής αδείας και το κατασκευαστικό τμήμα του έργου. Εκτιμάται ότι το νέο ξενοδοχείο, θα ανοίξει στα επόμενα δύο έως τέσσερα χρόνια.
Το ακίνητο του πρώην ‘Τourist’, πέρασε στην ιδιοκτησία του κ. Αμοιρίδη πριν ένα χρόνο, όταν και το απέκτησε από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και την οικογένεια Παπαϊωάννου.
Το ευχάριστο είναι, ότι ο γνωστός επιχειρηματίας που κυρίως δραστηριοποιείται στην αγορά των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, οικιακών και επαγγελματικών (σ.σ. «Αμοιρίδης- Σαββίδης ΑΕ», εκ των βασικών μετόχων της «Intertech» κ.αλ) έχει αποφασίσει να επενδύσει στην ανάδειξη του διατηρητέου κτιρίου, που είχε κατασκευαστεί μεταξύ των ετών 1921-1922

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here