Γράφει η «ξενοδόχος»

Τις διαδικασίες υποδοχής των τουριστών που θα επισκεφτούν τη χώρα μας οδικώς ζητούν να μάθουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον κ.Θεόδωρο Καράογλου Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, την  οποία κοινοποιούν και στον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.  Kι αυτό με το σκεπτικό ότι στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ο οδικός τουρισμός «μπορεί βοηθήσει ώστε να υπάρξει κάποια στοιχειώδης έστω τουριστική κίνηση», όπως κρίνουν οι τουριστικοί φορείς.

Στην επιστολή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ζητεί να πληροφορηθεί πότε αναμένεται το άνοιγμα των συνόρων, ποια τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι τυχόν περιορισμοί που σχεδιάζονται να επιβληθούν κατά την άφιξη των τουριστών, καθώς και αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν όλοι ή ορισμένοι μόνο από τους συνοριακούς σταθμούς της χώρας.

Οι ξενοδόχοι καταθέτουν και τις δικές τους προτάσεις επί των ανωτέρω ζητημάτων, ιδίως αναφορικά με την επιλογή των συνοριακών σταθμών που θα πρέπει να είναι ανοικτοί για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των τουριστών.

  • «Κατά την άποψή μας, θα πρέπει οπωσδήποτε οι επισκέπτες-πελάτες να έχουν κάνει test για COVID-19 στις χώρες προέλευσης και όχι η σχετική διαδικασία να πραγματοποιείται κατά την είσοδο τους στη χώρα μας. Επίσης κρίνεται αναγκαίο να είναι ανοικτοί οι συνοριακοί σταθμοί Νυμφαίας Ροδόπης, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα και Εξοχής από τους οποίους έρχεται στη χώρα μας το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών που προέρχονται από χώρες που, βάσει των τελευταίων στοιχείων, έχουν κάνει καλή υγειονομική διαχείριση της κρίσης του COVID-19 και έχουν περιορισμένα κρούσματα (Αλβανία. Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία).
  • Αναφορικά τώρα με τον συνοριακό σταθμό των Κήπων του Έβρου, πρέπει να σημειώσουμε πως παρόλο που πρόκειται, υπό κανονικές συνθήκες, για μια σημαντική είσοδο Tούρκων τουριστών, μας προβληματίζει η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από τη γειτονική χώρα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here