Αίσθηση, σχόλια και συζητήσεις προκάλεσε η παρέμβαση του Γιάννη Βαρδινογιάννη για τα…υπερκέρδη των εταιρειών διύλισης-ενέργειας, στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής συνέλευσης μετόχων της Motor Oil.
  • Αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης και στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο για τη βράβευση του Βαρδή Βαρδινογιάννη από τη “Hellenic Initiative”.
Χθες στον Ζάππειο, τον Βαρδή Βαρδινογιάννη συνόδευε η σύζυγος και τα παιδιά του, ενώ τον τίμησαν με την παρουσία τους η Μαριάννα Λάτση, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, μέλη της οικογένειας Μαρτίνου, ο επικεφαλής της ΔΕΗ Γ. Στάσσης, ο Ν. Σταθόπουλος της BC Partners, o Αλεξ Φωτακίδης της CVC.
  •    “Απρόσμενα κέρδη και όχι υπερκέρδη”, είναι ο σωστός όρος επεσήμανε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, στέλνοντας (έμμεσα) και ένα μήνυμα- απάντηση στην κριτική της αντιπολίτευσης (και δη της αξιωματικής) και μάλιστα στην τελική ευθεία για την “δεύτερη κάλπη”.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως, η υψηλή κερδοφορία δεν συνεπάγεται αισχροκέρδεια καθώς και ότι το 85% των πωλήσεων πραγματοποιείται από εξαγωγές και σε χώρες εκτός ΕΕ (ΗΠΑ) ενώ τα κέρδη μεταφέρονται στην Ελλάδα.
 Επίσης, θεωρεί ότι δικαίως επιβλήθηκε η έκτακτη φορολογία, με την ίδια την εταιρεία να έχει προτείνει στην κυβέρνηση την επιστροφή μέρους της κερδοφορίας.
  • Με την άποψη του “Τζίγγερ” φάνηκαν να συμφωνούν απολύτως και οι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες που παρέστησαν στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση “Hellenic Initiative” του Ζαππείου όπως ο  Ντην Μητρόπουλος, ο Αλεξ Καρλούτσος, ο Τζον Κουδούνης κ.ά.
  • «Τα κέρδη που φορολογήθηκαν ήταν της Motor Oil. Είναι λάθος ο όρος υπερκέρδη. Ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη»

 

  • «Η Ευρώπη αποφάσισε να φορολογηθούν τα κέρδη αυτά, τα οποία αντιστοιχούν στο 40% με 45% των συνολικών κερδών. Η μεγάλη κερδοφορία δεν αποτελεί αισχροκέρδεια. Τα κέρδη μας ήρθαν από εξαγωγές. Το 85% των πωλήσεων μας προέρχεται από εξαγωγές. Ήταν κέρδη εκτός Ε.Ε.»,
  •  «Τα κέρδη τα φέραμε στην Ελλάδα Ήταν μία φορολόγηση που επέβαλαν και δικαίως»
Το τιμώμενο πρόσωπο της χθεσινής βραδιάς, στο Ζάππειο, ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης  παρέλαβε με συγκίνηση το ειδικό βραβείο για την πολυετή προσφορά του.
Προηγήθηκε η προβολή βίντεο με την διαδρομή του από το Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τον κόσμο των επιχειρήσεων  και την φιλανθρωπική δράση που έχει αναπτύξει με την σύζυγό του Μαριάννα Βαρδινογιάννη ή οποία στεκόταν υπερήφανη στο πλευρό του μαζί με τα παιδιά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here