Μεγαλώνει έτι περαιτέρω η λίστα με τους επαγγελματίες που θα υποχρεωθούν να διαθέτουν συσκευή ηλεκτρονικών χρεώσεων POS. Εξαιρούνται μέχρι στιγμής ταξί και περίπτερα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πηγές, αναμένεται να υλοποιηθεί η σύνταξη της υπουργικής απόφασης για επέκταση της υποχρεωτικής εγκατάστασης συσκευών ηλεκτρονικών χρεώσεων POS σε νέους κλάδους.

Η υποχρεωτική χρήση συσκευών POS θα επεκταθεί στους κλάδους που παρουσιάζουν ευκαιρίες για αξιόλογους τζίρους παροχής υπηρεσιών σε λιανική βάση και είναι:

  • τους παιδικούς σταθμούς και γενικότερα τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών προσχολικής αγωγής
  • τις εταιρείες και επαγγελματίες επισκευής ειδών προσωπικής και οικιακής χρήσης
  • τις ταχυδρομικές υπηρεσίες
  • τις υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης σκαφών αναψυχής

Ταξί – Περίπτερα

Εξαίρεση θα αποτελέσουν τόσο τα ταξί όσο και τα περίπτερα. Όσον αφορά τα περίπτερα έχει παρατηρηθεί ότι τα περιθώρια κέρδους σε πολλά προϊόντα που παρέχουν είναι πολύ περιορισμένα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η προμήθεια για την αποδοχή πληρωμών με POS να οδηγεί σε οικονομική δυσφορία του κλάδου.

Αναφορικά με τα ταξί, υπάρχει μια εκκρεμότητα με τον εκσυγχρονισμό των φορολογικών μηχανισμών που διαθέτουν, οι οποίοι θα πρέπει να μπορούν να διασυνδεθούν με POS.

H μη εγκατάσταση συσκευής POS όταν αυτή είναι υποχρεωτική συνεπάγεται την επιβολή προστίμου ύψους 1.500 ευρώ για τον επαγγελματία ή την επιχείρηση που έχει παρανομήσει.

Στις 15 Ιανουαρίου εκπνέει και η προθεσμία για τη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν POS.

Για τους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν θα δηλώσουν εμπρόθεσμα επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό στο taxisnet και θα εντοπισθούν από τη φορολογική διοίκηση εγκυμονεί πρόστιμο 1.000 ευρώ καθώς και 100 ευρώ για την εκπρόθεσμη δήλωσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here