Μια εξαιρετική εκδήλωση, με άρωμα Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στο St James Palace του Λονδίνου. Ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλλίας παρουσίασε τη διεύρυνση στην πατρίδα μας της πρωτοβουλίας του με τίτλο «Prince’s Trust International».

Τη θεσμοθέτησε το 1976, με στόχο να στηρίξει νέους που αναζητούν εργασία. Μέσα στις δεκαετίες που πέρασαν, χάρις στα προγράμματα κατάρτισης του θεσμού και στο δίκτυο των επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτόν, σχεδόν ένα εκατομμύριο νέοι Βρετανοί κατάφεραν να βρουν δουλειά και κυριολεκτικά να αλλάξει η ζωή τους. Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες τέτοιες κινήσεις που έχει δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου.

Κρίνοντας από την τεράστια επιτυχία του Prince’s Trust και με την οικονομική κρίση να μαστίζει τη χώρα μας, o πρίγκιπας Κάρολος τόνισε πως ήταν επιβεβλημένο να ερευνήσει με ποιον τρόπο θα μπορούσε να βοηθήσει τη νεολαία της Ελλάδας που πλήττεται από την ανεργία.

Μεταξύ των 120 εκλεκτών καλεσμένων ήταν οι: Τζον Κουδούνης, Μερκούριος Αγγελιάδης, Άντονυ Λυμπεράκης, Πήτερ Μίχαλος, Βασίλης Παπαστεργιάδης. Επίσης έδωσε το παρών ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών Βασίλης Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της Μίνως ΕΜΙ Σαμουήλ Μάτσας, ο Γιάννης Χορόζογλου, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ο πρίγκιπας Παύλος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο πρίγκιπας Νικόλαος κτλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here