Ρήγμα στις τάξεις των των «27» της ΕΕ προκαλούν κάποιες χώρες, όσον αφορά την πρόταση που έχει καταθέσει η Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Διαρροές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι έχουν αυξηθεί σε οκτώ τα κράτη-μέλη των οποίων οι κυβερνήσεις είτε απορρίπτουν στο μεγαλύτερο μέρος της την πρόταση είτε διατυπώνουν σοβαρές ενστάσεις.

Στη γνώριμη τετράδα, Ολλανδία, Αυστρία, Δανία και Σουηδία φέρονται να προστίθενται η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Φινλανδία και το Βέλγιο είναι οι νέες χώρες που έρχονται να προστεθούν στις , Ολλανδία, Αυστρία, Δανία και Σουηδία, που εγείρουν ενστάσεις και «βέτο» για την πρόταση της Κομισιόν των 750 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Κομισιόν έχει λάβει υπόψη της τον πληθυσμό, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και τα ποσοστά ανεργίας στο πρόσφατο παρελθόν, με αποτέλεσμα να ευνοούνται περισσότερο η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα αλλά και η Πολωνία, κάνοντας τις χώρες του Βορρά να θεωρούν ότι θα… πληρώσουν τις αδυναμίες των οικονομιών του Νότου.

Τα παραπάνω ενισχύουν τις εκτιμήσεις ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί συμφωνία κατά τη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας…

Οψόμεθα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here