Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους κορυφαίων Ομίλων πραγματοποιήθηκε χθες, με τη μεσολάβηση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός κ. Χρίστος Δήμας.

Στην τηλεδιάσκεψη που διήρκεσε πέραν την μίας ώρας συμμετείχαν διευθύνοντες σύμβουλοι και στελέχη σημαντικών αμερικανικών εταιρειών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του American-Central European Business Association, κ. Eric Stewart.

Επί τάπητος τέθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα με σκοπό τη δρομολόγηση επενδύσεων στους τομείς της έρευνας και τεχνολογίας, της φαρμακευτικής βιομηχανίας, της αμυντικής βιομηχανίας και του τουρισμού.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν διευθύνοντες σύμβουλοι και ανώτατα στελέχη των εξής εταιρειών: Oshkosh Defense, American Science & Engineering, Amgen, Bell-Textron, Boeing, ExxonMobil, General Electric, Jacobs, L3Harris, Lockheed Martin, Medtronic, MetLife, Merck, Motorola Solutions, Phillip Morris International, S2 Global, Raytheon.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε σχετικά: “Το κλίμα της συζήτησης ήταν θερμό κι επιβεβαιώθηκε ότι η εικόνα για την Ελλάδα και την Κυβέρνηση είναι εξαιρετική. Οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον να επισκεφτούν την Ελλάδα μόλις αρθούν τα μέτρα της καραντίνας για να ξεκινήσουν πιο ουσιαστικές επαφές για τη συμμετοχή τους σε διάφορα επενδυτικά σχήματα στη χώρα. Προχωράμε  στο μέλλον με αισιοδοξία”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here