Με άνοδο +3,26% στα 15,52 ευρώ η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και με +1,82% στα 14,52€ η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην χθεσινή συνεδρίαση.

Με αυξημένες συναλλαγές σε αμφότερες- 201 χιλ. και 670 χιλ. μετοχών  αντίστοιχα- ισχυρές εντολές αγοράς προς το τέλος της συνεδρίασης και την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως όλα βαίνουν καλώς όσον αφορά στην συμφωνία για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Μάλιστα, οι ίδιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι εγγύς ο χρόνος τελικών αποφάσεων.

Σε κάθε περίπτωση για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, game changer είναι η πλήρης ενεργοποίηση των αιολικών πάρκων στον Καφηρέα– καθώς θα ενισχύσει κατά 35% την λειτουργική κερδοφορία.

  •  Η σταδιακή ηλέκτριση του αιολικού συμπλέγματος, σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές ανεμολογικές συνθήκες, έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε η εταιρεία να αντιστρέψει την εικόνα του πρώτου εξαμήνου και να εμφανίσει την εξεταζόμενη περίοδο βελτίωση των εσόδων κατά 28,3% και εκτόξευση των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών κατά 87,5%.

Ο Καφηρέας πρόσθεσε επιπλέον 35% (0,3 GW) στην ήδη εγκαταστημένη δυναμικότητα (0,9GW) της εταιρείας, σπάζοντας έτσι φράγμα του 1 GW και φθάνοντας στα 1,2 GW.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, αντίστοιχη (+35%) αναμένεται να είναι η αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας σε ετησιοποιημένη βάση.

Στα 1,832 δισ.€ η αποτίμηση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, στα 1,501 δισ.€ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ– από τους πλέον deep under value ομίλους του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ