Κυρίως τουριστικά ακίνητα, αλλά και οικιστικά και εμπορικά βρίσκονται στο στόχαστρο των ξένων για επενδύσεις στο ελληνικό real estate.

Αυτό προέκυψε από τις επαφές που είχαν οι επιτελείς της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου στη διεθνή έκθεση της ΜΙΡΙΜ που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στις Κάννες, με επικεφαλής της αποστολής τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΑΔ κ. Γιάννη Πολύζο. Τα στελέχη της πραγματοποίησαν συναντήσεις με  σημαντικές εταιρείες ακινήτων, επενδυτές, εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων και ξενοδοχειακές αλυσίδες από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γαλλία, η Αίγυπτος, η Κορέα.

  • «Στόχος των συναντήσεων ήταν η προβολή και η προώθηση των σημαντικών projects αξιοποίησης της εταιρείας που πρόκειται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα», αναφέρουν οι επιτελείς της.

Σημειώνεται ότι η ΕΤΑΔ, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της το εντυπωσιακό νούμερο των 70.000 ακινήτων (αν και ελάχιστα είναι τα ακίνητα που είναι ξεκαθαρισμένα όσον αφορά το νομικό και πολεοδομικό τους καθεστώς) θέλει σταδιακά έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του έτους να βγάλει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αρχικά για οικιστικα ακίνητα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

  • Πρόκειται για 150 περίπου διαμερίσματα εντός κι εκτός Αττικής, τα οποία θεωρείται ότι μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον από την πρώτη «δεξαμενή» των 1.400 ακινήτων που θεωρούνται σχετικά πιο ώριμα.
  • Πέραν των εν λόγω διαμερισμάτων ενδιαφέρον έχουν και γύρω στα 15 ακίνητα τα οποία βρίσκονται κοντά σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον με τιμές πώλησης για την ΕΤΑΔ που μπορεί να προσεγγίσουν ακόμη και τα 2 εκατ. ευρώ.

Η διεθνής έκθεση MIPIM συγκέντρωσε και φέτος τους μεγαλύτερους επενδυτές και παράγοντες του κλάδου των ακινήτων από περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις του κλάδου.

Η ΕΤΑΔ συμμετείχε φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη Έκθεση, στο πλαίσιο του εθνικού περιπτέρου που διοργάνωσε ο Οργανισμός Enterprise Greece, στο οποίο έλαβαν μέρος και άλλες σημαντικές εταιρείες από τον κλάδο των ακινήτων. Η ΕΤΑΔ θα συνεχίσει να προωθεί τα ακίνητά της σε παρόμοιες εκθέσεις τους επόμενους μήνες στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για την ανάπτυξη και περαιτέρω προώθηση των ακινήτων της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here