Με επιβεβαιωμένα 352 κρούσματα, αποφασίστηκαν νέα μέτρα με στόχο την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η επέκταση του μέτρου αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα από Τετάρτη και συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό.

Από την κίνηση αυτή εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Επίσης θα παραμείνουν ανοιχτά περίπτερα, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας,  εταιρείες courrier, φούρνοι, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία, μανάβικα, συνεργεία αυτοκινήτων, pet shops, καταστήματα οπτικών ειδών, καφέ και εστιατόρια αποκλειστικά με υπηρεσίες delivery και take away.

Στην ενημέρωση παραβρέθηκε και ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημείωσε δε πως όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών με πολύ αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. Ως προς τις μετακινήσεις ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εφαρμογή δακτυλίου στην Αθήνα μέχρι τέλος Απριλίου.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τις 5 με απόφασή του μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών δύο χωριά Βοΐου Κοζάνης, Δαμασκηνιά και Δραγασιά. Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι εφόσον χρειαστεί, η κυβέρνηση θα προχωρήσει ακόμη και σε νέα αντίστοιχα μέτρα σε διευρυμένη γεωγραφική περιφέρεια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here