Περισσότερες από 750 Ελληνικές επιχειρήσεις στηρίζουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ετήσιου τζίρου τους σε δραστηριότητες στην Τουρκική Οικονομία.

Τα επίσημα στοιχεία (Δεκεμβρίου 2017) του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου δείχνουν ότι στην Τουρκία έχουν επενδύσει συνολικά 754 ελληνικές επιχειρήσεις.

Το σύνολο των ελληνικών επενδύσεων στην Τουρκία ανέρχεται σε αξία στα 6,8 δισ. δολάρια. Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια να αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο εξαγωγικό προορισμό για την Ελλάδα, μετά τις Ιταλία και Γερμανία. Οι ελληνικές εξαγωγές προς την Τουρκία έφθασαν το 2017 τα 1,951 δισ. ευρώ.

ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ, Πλαστικά Κρήτης, Kleemann, Intracom Holdings, Fourlis, Intralot, Πλαστικά Θράκης, S&B Ορυκτά, Eurodrip, Νηρέας, Σελόντα, Moda Bagno, Αλουμύλ Μυλωνάς και Αγροτικός Οίκος Σπύρου, είναι οι σημαντικότερες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες με δραστηριότητες στην Τουρκία.

Βασικοί κλάδοι που δραστηριοποιούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι η πληροφορική, τρόφιμα, ιχθυοκαλλιέργειες, ορυκτά, ανελκυστήρες, εμπόριο, τα μεταλλεία, τα πλαστικά, το εμπόριο, τη γεωργία, τις κατασκευές.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here