Στη μείωση του ποσού που σχεδίαζε να δώσει ως μπόνους επιβράβευσης στα στελέχη της προχώρησε η Deutsche Bank μετά την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία σε επαφές που είχε με την γερμανική τράπεζα επεσήμανε ότι είναι προκλητικό το ύψος τους την ώρα που λόγω της πανδημίας συστήνεται χρηστή διαχείριση.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας είχε προϋπολογίσει αρχικά να καταβάλει περισσότερα από 2 δισ. ευρώ ως μπόνους σε στελέχη της για τις επιδόσεις τους το 2020. Ωστόσο, το ποσό αυτό μειώθηκε μετά από αρκετούς γύρους συνομιλιών μεταξύ της τράπεζας και της ΕΚΤ τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Εκπρόσωποι της Deutsche Bank και της ΕΚΤ αρνήθηκαν ωστόσο να σχολιάσουν το θέμα, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing, είχε υποσχεθεί να επιβραβεύσει την υψηλή απόδοση των στελεχών της τράπεζας, καθώς η αύξηση εσόδων από τις δραστηριότητες διαπραγμάτευσης τίτλων βοήθησε την τράπεζα να συνεχίσει την ανάκαμψή της παρά την υποχώρηση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ωστόσο, τα αρχικά σχέδιά του φρέναρε η ρυθμιστική αρχή που έχει προτρέψει τις τράπεζες να παραμείνουν συγκρατημένες δεδομένου ότι έχουν λάβει άνευ προηγουμένου διευκολύνσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, η οποία έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε πολλούς άλλους κλάδους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here