Το γεγονός ότι θα επενδυθούν 250 εκατομμύρια ευρώ για αναπλάσεις σε περιοχές του Πειραιά, που μέχρι σήμερα θεωρούνταν «υποβαθμισμένες», γεννά αισιοδοξία για την γενικότερη αναβάθμιση της εικόνας του και τη βελτίωση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο, εκτός των κατοίκων που θα δουν μία διαφορετική εικόνα, δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις.

Απτό παράδειγμα η Teleperformance, με ηγετική θέση στον τομέα τηλεφωνικής και διαδικτυακής υποστήριξης παγκοσμίως, η οποία κάνει απόβαση, μισθώνοντας νέα γραφεία στο κτίριο της Παπαστράτος (σ.σ. η ανάπλαση περιλαμβάνει τα πρώην βιομηχανικά κτίρια τα οποία από το 2016 έχουν περάσει στην κατοχή της Dimand Α.Ε). στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά.

Δείτε επίσης: O Πειραιάς αλλάζει: Σημεία αναφοράς η πρώην Παπαστράτος, ο Πύργος, η Ράλλειος

Η διοίκηση της πολυεθνικής έχει συμφωνήσει για τη μίσθωση των χώρων που βρίσκονται υπό κατασκευή, στο Piraeus Port Plaza, όπως ονομάζεται το κτιριακό συγκρότημα γραφείων, που εκτός από την Teleperformance φιλοξενεί και 1.000 εργαζόμενους της Alpha Bank.

Επιπλέον, η διοίκηση της Teleperformance έχει συμφωνήσει να μισθώσει και τη Βίλα Μερκούρη, το διατηρητέο κτίριο του 1900 που επίσης βρίσκεται στο Piraeus Port Plaza και κάποτε κατοικούσε εκεί η οικογένεια Παπαστράτου και αργότερα για κάποιο χρονικό διάστημα και η Μελίνα Μερκούρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here