Σε 1.770 ανέρχονται τα θύματα της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 στην Ηπειρωτική Κίνα (ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής), αυξημένος κατά 105 άτομα από την προηγούμενη ημέρα. Κι ενώ οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμη να καταλήξουν πότε θα υπάρξει ύφεση του νέου ιού, στη Κίνα ετοιμάζονται να φτιάξουν …εργοστάσιο που θα παράγει …ιατρικές μάσκες για να αντιμετωπίσουν μια ακόμη από τις συνέπειες που προκάλεσε η εξάπλωση του. Το νέο εργοστάσιο κατασκευής χειρουργικών μασκών στο Πεκίνο θα φτιαχτεί μέσα σε μόλις …6 μέρες. Στόχος είναι να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Το εργοστάσιο θα έχει την δυνατότητα να παράγει 250.000 μάσκες την ημέρα. Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Θυμίζουμε ότι για την κατασκευή του νοσοκομείου τα συνεργεία εργάστηκαν πυρετωδώς και κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο τους μέσα σε δέκα μόλις ημέρες. Η κατασκευή του νοσοκομείου ξεκίνησε στις 24 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου. Είναι στελεχωμένο με 1.400 άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και έχει δυναμική χιλίων κλινών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here