Ένα σφηνάκι σαμπούκα κοστίζει 2 ευρώ ή και περισσότερο, αναλόγως το μπαρ. Ένα σπίτι στη σικελική κωμόπολη, με το ίδιο όνομα, κοστίζει φτηνότερα καθώς οι τιμές ξεκινούν από την εξωφρενικά ευτελή τιμή του ενός ευρώ!

Η Σαμπούκα είναι χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου, και οι παραλίες της Σικελίας δεν απέχουν και πολύ μακριά, για όσους δεν αρκούνται στην καταπράσινη θέα και θέλουν να πηγαίνουν και για μπάνιο.

Στόχος είναι η ενίσχυση της πόλης που έχει ερημώσει τα τελευταία χρόνια. Πολλοί, πρώην κάτοικοι της Σαμπούκα μετακόμισαν στα μεγάλα αστικά κέντρα και η πόλη έμεινε μόνο με λίγους εμπόρους και επαγγελματίες, όπως αναφέρει το CNN.

Δεν είναι η πρώτη ιταλική πόλη που δελεάζει τους ξένους με δελεαστικές τιμές ακινήτων, αλλά, όπως ισχυρίζονται οι τοπικοί αξιωματούχοι, η Σαμπούκα δεν θα παιδέψει τους αγοραστές με γραφειοκρατία, ώστε να είναι βέβαιοι ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει εύκολα την αγορά του.

«Σε αντίθεση με άλλες πόλεις που το έχουν κάνει μόνο για προπαγάνδα, ο Δήμος διαθέτει όλα τα σπίτια που έχει στη διάθεσή του προς πώληση, για 1 ευρώ», λέει ο Giuseppe Cacioppo, αντιδήμαρχος της Σαμπούκα.

«Δεν είμαστε μεσάζοντες μεταξύ παλιών και νέων ιδιοκτητών. Θέλετε αυτό το σπίτι; Θα το πάρετε σε μηδέν χρόνο», συμπληρώνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here