Ένα νέο που αποτελεί μεγάλη είδηση για το αεροδρόμιο της Αθήνας εν μέσω πανδημίας.

Η Wizz Air Abu Dhabi, ο νέος εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (με τη συμμετοχή και της γνωστής Wizz Air) ξεκίνησε τις πτήσεις της, με τον πρώτο σταθμό μάλιστα και την πρώτη πτήση να προσγειώνεται στην Αθήνα.

  • Το αρχικό αεροπορικό δίκτυο της εταιρείας περιλαμβάνει επίσης και τη Θεσσαλονίκη – με τις πτήσεις να ξεκινούν στις 4 Φεβρουαρίου 2021.

Σε μία προσπάθεια να ‘’ανοίξει’’ την αγορά σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, εισιτήρια διατίθενται με τιμές που ξεκινούν από 29.99 ευρώ. Η Wizz Air Abu Dhabi αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της ADQ –από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμμετοχών στο Αμπου Ντάμπι με πλήρως διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο και συμμετοχές σε πάνω από 90 εταιρείες στην ευρύτερη περιοχή- και της Wizz Air Holdings Plc, η οποία έχει ήδη μακροχρόνια παρουσία στην ελληνική αγορά στο δίκτυο εξωτερικού.

Συνολικά, η Wizz Air έχει μεταφέρει περισσότερους από 2 εκ επιβάτες μέσω του ελληνικού δικτύου της, το οποίο περιλαμβάνει 8 αεροδρόμια και 62 δρομολόγια από το 2004 όταν η εταιρεία ξεκίνησε να πετά στην Ελλάδα.

Η έλευση της Wizz Air Abu Dhabi αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό σταθμό για την παρουσία της WIZZ στην Ελλάδα.

  • Τα νέα δρομολόγια μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Άμπου Ντάμπι προσθέτουν με αυξητική δυναμική 600 χιλιάδες επιπλέον θέσεις εργασίας στην αγορά ετησίως και υπογραμμίζουν τη μακροχρόνια δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει στους Έλληνες επιβάτες ακόμα πιο προσιτές και οικολογικές προτάσεις ταξιδιού.

Η Wizz Air Abu Dhabi έχει ανακοινώσει αρχικά ένα αεροπορικό δίκτυο που περιλαμβάνει τις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρεια, Κουτάισι, Λάρνακα, Οδησσό και Γιερεβάν. Ακόμα περισσότεροι προορισμοί θα προστεθούν τους επόμενους μήνες

Σύμφωνα με τους επιτελείς του αεροδρομίου της Αθήνας, το γεγονός ότι η Αθήνα είναι ο πρώτος προορισμός της νέας εταιρείας από τη βάση της στο Άμπου Ντάμπι,

  • «αποτελεί μια εξαιρετική αναπτυξιακή ενέργεια και είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει μια σημαντική νέα προσθήκη  στην αγορά μας, με ασφαλείς,  βιώσιμες και επιτυχημένες πτήσεις, με το έξοχο προϊόν που προσφέρει η εταιρεία  . Από τη δική μας πλευρά, παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να είμαστε στο πλευρό του νέου αεροπορικού συνεργάτη μας και να συνεργαστούμε στενά προς την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων του».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here