Η επενδυτική εταιρεία του Ισπανού δισεκατομμυριούχου Amancio Ortega, ιδρυτή του κολοσσού της μόδας Inditex (ITX.MC), ανέφερε την Πέμπτη άλμα κατά 2,8 δισ. ευρώ στην αγοραστική αξία των ακινήτων της πέρυσι, στα 18,1 δισ. ευρώ (20,08 δισ. δολάρια). .

Η Pontegadea, το επενδυτικό σχήμα της οικογένειας Ortega, έχει αυξήσει το χαρτοφυλάκιό της πρόσφατα επενδύοντας σε κέντρα logistics που χρησιμοποιούνται από μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες όπως η Fedex, και σε πολυτελή κτίρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Σιάτλ, εκτός από κτήρια γραφείων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Inditex σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα από τα καταστήματα Zara, ήταν μια από τις κύριες αγορές του Ortega , επικεφαλής μετόχου της Inditex, με μερίδιο 59,29%.

Η Pontegadea έκλεισε καθαρά κέρδη 2 δισεκατομμυρίων ευρώ πέρυσι, από 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021, κυρίως λόγω των μερισμάτων από την Inditex, η οποία εκτινάχθηκε στα ύψη καθώς η βασική της επωνυμία Zara ανέκαμψε γρήγορα από την πανδημία C.

Ο κολοσσός της μόδας κέρδισε τους ανταγωνιστές του πέρυσι, σημειώνοντας κέρδη 15% υψηλότερα από τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Η Pontegadea, η οποία επί χρόνια επικεντρωνόταν κυρίως στην ακίνητη περιουσία, εξετάζει επίσης να επενδύσει σε ενεργειακές εταιρείες, αγοράζοντας μερίδια σε ηλιακούς σταθμούς, φορείς εκμετάλλευσης δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και αιολικά πάρκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here