Αλλαγές στον αλγόριθμο και στο μοντέλο αμοιβών των διανομέων της εφαρμόζει από σήμερα η εταιρεία efood

Η νέα δέσμη ρυθμίσεων αφορά όχι τους μισθωτούς αλλά τους freelancers.

Είχαν προηγηθεί στα μέσα Ιουνίου αλλαγές στον τρόπο διαμόρφωσης του εργασιακού προγράμματος των μισθωτών διανομέων με 4ωρη απασχόληση.

Τότε το Σωματείο Εργαζομένων αντέδρασε στην αλλαγή πολιτικής της εταιρείας -που υιοθέτησε διαμόρφωση του προγράμματος μέσω area managers– θεωρώντας ότι το νέο καθεστώς ωθεί ορισμένους εργαζόμενους σε αναγκαστική παραίτηση ή στην επιλογή του μοντέλου freelancer.

  • Με τις νέες ρυθμίσεις, οι διανομείς με συνεργατική σχέση (ελεύθερου επαγγελματία – freelancer) καλούνται, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, να καλύψουν θέσεις για παραγγελίες σε περιοχές και ώρες υψηλής ζήτησης ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας, μέσω ενός συστήματος slots που περιορίζει τις επιλογές τους ενώ ταυτόχρονα με τις αλλαγές στο μοντέλο αμοιβών τα έσοδά τους περικόπτονται (κατά 30% ανά παραγγελία).

Από την πλευρά της η εταιρεία τους υπόσχεται ότι μακροπρόθεσμα τα έσοδά τους θα αυξάνονται, ενώ φέρεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε βελτιώσεις του μοντέλου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου οπότε και οριοθετείται σταδιακά η οριστικοποίηση των αλλαγών.

  • Πηγές της εταιρείας e food αναφέρουν ότι η μείωση των απολαβών ανά παραγγελία ανέρχεται σε 15% και η εταιρεία θεωρεί ότι με το νέο μοντέλο θα προσφέρει κατάλληλο αριθμό παραγγελιών στους συνεργάτες της για να υπερκαλύψει τη διαφορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here